Dačić apelira na kosovske Srbe: Ako bojkotirate izbore, živjet ćete u Zajednici "Thaqijevih Srba"

Foto: Guliver image/Getty images

VLADA Srbije će sutra ili prekosutra odlučiti o predloženom tekstu sporazuma o implementaciji briselskog sporazuma, kaže premijer Ivica Dačić, javlja RTS. Dačić je ukazao da Srbi sa sjevera Kosova mogu donijeti odluku da ne sudjeluju na lokalnim izborima u pokrajini, ali trebaju biti svjesni da će onda Zajednicu srpskih općina činiti "Thaqijevi Srbi".

Premijer Srbije Ivica Dačić istaknuo je da je veoma bitno da Srbi sa sjevera Kosova sudjeluju u implementaciji briselskog sporazuma i ukazao da nitko u međunarodnoj zajednici ne vjeruje da Beograd ne može utjecati na njih.

"Mogu oni ne sudjelovati na lokalnim izborima, ali će onda tu Zajednicu činiti Thacijevi Srbi. Ako je to u interesu srpskog naroda, samo naprijed", poručio je Dačić, zaključujući da je "svima jasno kuda plovi ovaj brod - ili ćete biti na njemu, ili ne postojimo".

Jesmo li ozbiljna država ili će svaki lokalni šerif voditi svoju politiku, zapitao se Dačić poručivši da se srbijanska delegacija izborila za maksimum. Mi želimo zajedno provoditi sve to jer je u interesu onih koji tamo žive. Nema potrebe da netko širi paniku što će biti s bilo kojim radnim mjestom. Mi ćemo stajati iza naših ljudi na Kosovu i Metohiji", zaključio je premijer.

Pročitajte više