"Dala bi mala da ima, ali nema. Ako ne pristanu na smanjenje plaća do 1.6. raskinut ćemo kolektivni ugovor"

Foto: Hina

"DALA bi mala da ima, ali nema" tim je riječima gradonačelnik Zagreba Milan Bandić komentirao to što veći dio sindikata u Gradskoj upravi neće pristati na rezove.

"Koliko ja znam sa 3,000 djelatnika gradske uprave su stvari dogovorene, one će ovih dana biti potpisane, a ostalih 7,500 tisuća ljudi u gradu su odbili pristati na smanjenja, ali do 1.6. ako se ne predomisle raskinut ćemo kolektivni ugovor", rekao je Bandić i nastavio:

"Nema natrag, to je jednostavno uvjet bez kojeg se ne može govoriti o opstanku Grada Zagreba. Ne želim se dovesti u situaciju da na ljeto ne možemo isplatiti plaće u Gradskoj upravi, ili ne daj Bože u Holdingu. Ja bih dao da imam ali nemam, mi ne možemo dijeliti nezarađeno", dodao je gradonačelnik.

"Dala bi mala da ima. Preduvjet napretka grada Zagreba i Hrvatske je uvođenje reda i reforme u javnu upravu i javni sektor. Mi ćemo to u Zagrebu prvi napraviti, i neću od toga odstupiti pod cijenu da se potpisuje peticija za moju smjenu na Jelačić placu."

Bandić je spomenuo i koliko će biti niža njegova plaća nakon rezova.

"Moja konkretno 3.000 kuna, nešto manje od 3.000. Ja imam 19.000 kuna, a 2.800 će mi biti manja. 15 posto od 19,500 kuna. Izračunajte, ne treba tu biti puno pametan."

Podsjetimo prema gradonačelnikovu planu broj zaposlenih u Gradskoj upravi trebao bi se smanjiti do pet posto, a plaće od 5 do 15 posto, na što veći dio sindikata kako se čini za sad ne pristaje. Gradonačelnik je dao rok do 6 mjeseca, a ako se do tada ne dogovore doći će do raskida kolektivnog govora.

Pročitajte više