Damir Polančec na slobodi!

Foto: Tomislav Kristo/Cropix

BIVŠI potpredsjednik Vlade Damir Polančec danas je oko 10 sati izašao iz zatvora u Turopolju, nakon što mu je Uprava kaznionice oprostila 40 dana kazne. Tamo je služio desetomjesečnu zatvorsku kaznu zbog slučaja nepotrebne studije.

Nakon izlaska iz zatvora Polančec nije davao izjave novinarima, osim što je ponovio rečenicu koju je izrekao i prilikom ulaska u zatvor: "Ako sam ikome svjesno priskrbio imovinsku korist daj Bože da mi ispala oba oka i osušile se obje ruke".

Polančec je 2010. nepravomoćno osuđen na 15 mjeseci zatvora zbog isplate pola milijuna državnih kuna vukovarskom odvjetniku Petru Miletiću za izradu nepotrebne stručne studije. Vrhovni sud kaznu je potom smanjio za pet mjeseci, a Polančec je na prijevremeni otpust izašao odlukom zatvorskog upravitelja, 40 dana ranije.

Polančec je u zatvoru bio od listopada prošle godine. Osim u tom slučaju, pravomoćno je osuđen u slučaju "Reflektori" u kojemu je, nakon nagodbe s Uskokom, dobio uvjetnih godinu dana kazne s rokom kušnje od četiri godine.

Protiv Polančeca se još vodi postupak za aferu "Spice", gdje je s bivšim čelnicima Podravke i njihovim poslovnim partnerima optužen da je tu tvrtku oštetio za više od 400 milijuna kuna.

Pročitajte više