Danas zadnji dan za prijavu štete od poplava na sisačkom području

Foto: Hina

SISAČKO Povjerenstvo za prijavu šteta izvijestilo je građane da još danas mogu prijaviti štete od poplava, a s obzirom da je štete do sada prijavilo tek nekoliko desetaka domaćinstava na sisačkom području, iako je za nedavnih poplava bilo poplavljeno više od 500 kuća.

Iako je istekao rok za prijavu šteta od poplava na stambenim i gospodarskim objektima, ratarskim kulturama i dugogodišnjim nasadama, Povjerenstvo u Sisku obavijestilo je građane da će štete moći prijaviti još danas.

Naime, štete je prijavilo tek nekoliko desetaka domaćinstava budući da su mnogi građani odustali od prijava, jer na temelju lanjskog iskustva tvrde kako je iznos naknada simboličan, pa nije isplativo dolaziti u Sisak i gubiti vrijeme na ispunjavanje formulara.

Nakon što se voda povukla s poplavljenog područja, stručnjaci Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije počeli su dezinfekciju ranije poplavljenih kuća. Na sisačkom području, akcija je počela u mjesnom odboru Sela, gdje je bilo 88 poplavljenih kuća.

Svim stanovnicima poplavljenih domaćinstava dostavljene su upute o pripremi prostora prije dolaska ekipa za dezinfekciju.

Pročitajte više