Darinko Kosor opet izabran za predsjednika HSLS-a

DARINKO Kosor ponovno je izabran za predsjednika HSLS-a, iako je na zadnjim parlamentarnim izborima pod njegovim vodstvom stranka doživjela debakl i ostala bez zastupnika u Saboru.

Na današnjem 17. Saboru HSLS-a Kosor je dobio glasove 365 delegata, dok je njegov protukandidat, zagrebački odvjetnik Mladen Gajski, dobio svega 140 glasova delegata Sabora.

Nakon što je objavljeno da je pobijedio, Kosor je delegatima poručio da je se ovim izborom podvlači crta na napetosti u stranci i da je vrijeme za pripremu za lokalne izbore.

Gajski nije izgledao pretjerano razočaran, ocijenivši kako je za njega i ovaj rezultat odličan s obzirom na to da je za kampanju imao samo dva tjedna pa nije mogao obići cijelu Hrvatsku.

Građani imaju bolje mišljenje o HSLS-u nego članovi stranke

"Mišljenje o HSLS-u među hrvatskim građanima je puno bolje nego što je među članovima HSLS-a, i to je važno. Važno je da građani misle dobro o nama i da kažu žao nam je što stranka kao HSLS nije u Hrvatskom saboru", poručio je Kosor ranije u svom govoru.

S druge strane, njegov protukandidat odvjetnik Gajski isticao je kako je glavni razlog njegove kandidature bitka za spas HSLS-a. On je napomenuo kako je nedopustivo da stranka takve tradicije više nije parlamentarna i što je završila na margini političkog života. Svog protivnika je optužio da je stranku odveo u propast i da nije znao iskoristiti stranačke potencijale.

Pročitajte više