Davor Ivo Stier hitno operiran na Rebru, kosilica mu odsjekla palac

Foto: FAH

HRVATSKI zastupnik u Europskom parlamentu, HDZ-ov Davor Ivo Stier, doživio je tešku nesreću u nedjelju zbog čega je hitno operiran na KBC-u Rebro.

Stier se ozlijedio kada je kosio travu u vrtu kuće u Samoboru. Poskliznuo se pri čemu je otpao kotač kosilice koja mu je potom zahvatila prste na desnoj nozi i odsjekla palac pa su ga liječnici morali prišiti i rekonstruirati krvne žile i kosti.

"Bio sam s obitelji na misi i ručali, a nakon toga sam odlučio pokositi travu jer je nedjelja jedini dan kad za to imam vremena. Trava je bila mokra pa sam se poskliznuo. Sve se odigralo u sekundi i kosilica mi je zahvatila prste desne noge. Odmah sam prevezen na Rebro gdje su me operirali", rekao je Stier.

"Moje prezime na njemačkom znači bik pa se vjerojatno zbog toga nisam onesvijestio kad sam podletio pod kosilicu", našalio se zastupnik.

Na Rebru ga je operirao dr. Zoran Veir, a Stier još ni sam nije siguran kakvo je stanje nakon operacije.

"Sad mi je čitavo stopalo u zavojima. Operacija je prošla dobro i jako sam zahvalan doktoru i medicinskom osoblju na reakciji. Nakon tri do četiri dana ćemo vidjeti kakvo je stanje te će doktori tada odlučiti da li je potreban daljnji postupak", kaže zastupnik.

Ako ne bude dodatnih komplikacija Stier bi već za koji dan mogao biti poslan na kućnu njegu i rehabilitaciju. Dodaje da za izbornu kampanju ne brine.

"Dugačka je kampanja, ljudi već dobro poznaju moju politiku i za što se zalažem tako da ne mislim da će biti problema. Već se šalimo da sam krvavo započeo kampanju, ali dobro je to što me ova nesreća neće spriječiti u daljnjem radu".

"Bolje da mi je hod šepav nego politika", zaključuje Stier.

Pročitajte više