Dejan Jović: HDZ nema drugog programa osim lustracije, Manolićeve optužbe su šah-mat

Foto: HRT

DEJAN JOVIĆ, politolog i bivši savjetnik Ive Josipovića na Pantovčaku, na Facebooku je prokomentirao tvrdnje Josipa Manolića da je Tomislav Karamarko bio doušnik Udbe.

"Manolićeve optužbe izgledaju kao šah-mat situacija, iz koje je glavni akter - g. Karamarko - odlučio izaći tako što je otišao na medeni mjesec (valjda), tj. u nepoznatom smjeru i na nepoznato vrijeme. Naime, ako Manolić govori istinu, gadno! Ako ne govori istinu, nego lažno optužuje - to samo pokazuje koliko je lako lažno optužiti bilo koga, bez dokaza. Stvar je u tome da ni jedno ni drugo nije korisno za ideju i praksu lustracije. Jer, lustracijski postupci ovisili bi, također, o izjavama i u velikoj mjeri o 'rekla-kazala'. A osim lustracije, HDZ drugog programa nema. Jer je i minhenski institut, izgleda, uzeo godišnji...", napisao je Jović na Facebooku.

Podsjećamo, Manolić je u razgovoru za Nacional rekao da bi se Franjo Tuđman, da je kojim slučajem išao provoditi lustraciju, najprije morao riješiti Karamarka. Prema Manoliću, bivšem hrvatskom premijeru, a prije toga visokorangiranom jugoslavenskom obavještajcu, današnji šef HDZ-a je krajem 80-ih bio doušnik Udbe.

Svoje optužbe Manolić je ponovio i u razgovoru za Index, kada je kazao i da ga je Karamarko nazvao nakon objave intervjua u Nacionalu: "Bio je vrlo nezadovoljan i rekao mi je da je to laž to što sam rekao. Odgovorio sam mu da on dobro zna kako to može pobijati. Neka kaže javno, neka ide na sud, neka izabere način da to to pobije. No, ja ostajem kod svog".

 
 
 
 

Pročitajte više