Dijana Čuljak ostaje u pritvoru!

Foto: Damir Krajač/Cropix

KAKO je Indexu kazao glasnogovornik Županijskog suda u Zagrebu Krešimir Devčić, Dijana Čuljak ostaje u pritvoru dok se ne ispitaju svi svjedoci.

Naime, njena obrana žalila se na odluku suda o jednomjesečnom pritvoru, i ta žalba je djelomično usvojena. Ona je u istražnom zatvoru bila po dvije osnove, prvo zbog utjecaja na svjedoke, i drugo zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Sudsko vijeće prihvatilo je žalbu po drugoj osnovi jer smatraju kako više nema opasnosti od ponavljanja djela, dok je odbilo po prvoj. Znači, Čuljak ostaje u pritvoru dok se ne ispitaju svi svjedoci kako ne bi utjecala na njih.

Kako doznajemo, još je preostalo 40-ak svjedoka. Kada svi budu ispitani, bit će puštena Dijana Čuljak.

Podsjetimo, bivša urednica i novinarka HTV-a privedena je prije dva tjedna u Zagrebu pod sumnjom u počinjenje kaznenog djela sprječavanja dokazivanja. Navodno je Čuljak nagovarala svjedoke da promijene iskaze koji je terete, a policija ju je pritom tajno snimala.

Čuljak je krajem veljače već ispitana kao osumnjičena u aferi Core Media zbog koje se sudi bivšem direktoru programa Nove TV Siniši Svilanu, a u kojoj je među ostalima osumnjičen i njen bivši suprug Vladimir Šelebaj, kojeg se sumnjiči za nezakonito izvlačenje više od 16 milijuna kuna iz producentskih tvrtki Core Media i Media Spot.

Pročitajte više