Dio plaže u Žuljani na Pelješcu "progutao" beton: "Izgradnja ovog igrališta je vrhunac gluposti i samovolje mještana"

MALO jadransko mjestašce Žuljanu turistima se predstavlja kao "jednu od najljepših i najatraktivnijih lokacija na južnoj strani poluotoka Pelješca". No, ono čemu se turisti baš i ne nadaju u tom mediteranskom raju je "betonska rugoba" koja je osvanula na obali, a koja je kad se pogleda panoramu mjestašca doista "šaka u oko" svakom prosječnom promatraču.

Jedan od čitatelja Indexa, ogorčen samovoljom mještana koji su, kako navodi, ilegalno na plaži sagradili 50-ak metara dugo betonskog igralište, poslao nam je i fotografije te devastacije prirodnih ljepota.

"Mještani prekrasnog malog mjesta Žuljana na Pelješcu sagradili su betonsko igralište dugo 50-tak metara na plaži. Odlučili su najljepši dio plaže koja se nalazi direktno u mjestu, i na koji su dolazili brojni turisti, zatrpati i napraviti betonsko igralište. Pri tome su odvalili i komad brda. Ovime je nekadašnji prekrasni izgled mjesta jako narušen i jako ružno izgleda danas", navodi čitatelj Indexa.

"Ovo je naišlo na neodobravanje brojnih dugogodišnjih posjetitelja Žuljane iz Njemačke i drugih zapadnoeuropskih zemalja, koji više skoro i ne dolaze zbog niza nepromišljenih poteza Žuljanaca koji dozvoljavaju da se kuće šire doslovno na plažu, a nitko ništa po pitanju toga ne poduzima. Izgradnja ovog igrališta je vrhunac gluposti, o kojem se treba nešto reći u medijima, jer samovolja mještana treba biti zaustavljena", dodaje.

Pročitajte više