Direktor Max Sollersa: Nisam partner Ratka Mačeka

Foto:

DIREKTOR tvrtke Max Sollers doo poslao je reagiranje na članak  "Ministarstvo Vesne Pusić u međunarodnom skandalu", koje objavljujemo u cijelosti.

Poštovani,

U tekstu vašeg novinara I. Ćimića  „Ministarstvo Vesne Pusić u međunarodnom skandalu“ donosite niz netočnih informacija vezani za tvrtku „Max Sollers“ kao i za mene osobno. Osnovna neistina koje se opetovano ponavlja od vašeg novinara je da sam ja osobno ili bilo koja moja tvrtka bio poslovni partner g. Ratka Mačeka u bilo kojem poslu.

Prava istina je da je tvrtka „Max sollers“ sudjelovala u natječaju ministarstva za organizaciju međunarodne konferencije i na tom natječaju pobijedila s najnižom cijenom. Za potrebe natječaja priložili smo kreativna rješenja, bankovne garancije za ozbiljnost ponude, niz stručnih kvalifikacija kao i više referenci raznih respektabilnih klijenata, a ne samo jednu kako se u tekstu netočno prikazuje. Uz to u procesu traženja dodatne dokumentacije tražen je i priložen BON1 i BON2 pa je također netočna informacija iz teksta da to nije traženo. Zbog svega ovoga nejasno je zašto vaš novinar tvrdi da se  „očekivalo kako će se ponuda Max Sollersa proglasiti nedovoljno dobrom“ s obzirom da su uvjeti natječaja bili vrlo strogi, a da ih je Max Sollers ispunio u cijelosti i ponudio najnižu cijenu.

Očigledno je da je zbog ovakvoga pisanja ova tvrtka nepravedno stigmatizirana izmišljenom informacijom o partnerskim i poslovnim vezama s g. Ratkom Mačekom i sudjelovanjem u aferama što joj nanosi značajnu poslovnu štetu koja je vidljiva i iz ovoga primjera.

Naime,  nakon što tvrtku „Max sollers“ nisu uspjeli diskvalificirati nikakvim dodatnim traženjem dokumenata ili proceduralnim pogreškama kao što je to već napravljeno u nekim prethodnim natječajima odlučeno je naprosto natječaj poništiti a posao dodijeliti, pretpostavljamo, direktnom pogodbom. Sumnjamo da se ovo radi da bi se posao dodijelio točno određenoj tvrtki ili nekim vezanim društvima iza kojih bi se ta tvrtka sakrila s obzirom da na natječaju ta tvrtka nije uspjela proći s najnižom cijenom. Mislimo da bi vaše iskreno cijenjene resurse u istraživačkom novinarstvu bilo korisno usmjeriti u tom pravcu.

Zbog istinitog informiranja hrvatske javnosti  molimo vas da u skladu sa Zakonom o medijima ovaj tekst objavite u cijelosti i na jednakovrijednom mjestu te sa poveznicama na tekst koji se ispravlja.

Za Max Sollers d.o.o.
Ivan Soldo, direktor

Pročitajte više