Dodijeljene nagrade "Zlatni indeks"

Ilustracija: estudent.hr

STUDENTI Sveučilišta u Zagrebu dodijelili su nagrade poduzećima koja su u prethodnoj akademskoj godini najviše ulagala u njihov profesionalni razvoj i obrazovanje.

Studenti su na svečanosti dodijelili ukupno 12 nagrada u šest kategorija te posebnu nagradu žirija i Grand Prix za poduzeća koja su pobijedila u više kategorija.

Kako su priopćili iz Sveučilišta u Zagrebu, u skladu s odlukom Povjerenstva koje čine udruge Sveučilišta u Zagrebu, u studentske su projekte i udruge u 2012. godini najviše ulagala poduzeća Euro-uni i Styria, dok su u kategoriji sudjelovanje u studentskim projektima najuspješnija bila poduzeća Imago i INA. U organizacija projekata u kojima

sudjeluju studenti najviše su se istaknuli Henkel i Ericsson Nikola Tesla, dok su u kategoriji poduzeća koja stipendiraju studente najuspješniji bili

Sandoz i Adris. U kategoriji praksa u poduzećima dobitnici nagrade Zlatni indeks za 2012. godinu su Henkel i Pliva.

Prema mišljenju studenata, najbolji imidž imaju tvrtke Student Travel Agency (STA) i Ericsson Nikola Tesla.

Posebne nagrade žirija dodijeljene su poduzećima Adacta, Siemens i HPB, dok je Grand Prix za velika javna/ mješovita/privatna poduzeća osvojio Ericsson Nikola Tesla. Tvrtka Henkel osvojila je Grand Prix za mala i srednja poduzeća.

Projekt 'Zlatni indeks' provodi se treću godinu za redom, a cilj mu je podizanje razine obrazovanja u Hrvatskoj povezivanjem akademske zajednice i poslovnog svijeta te poticanje sudjelovanja što većeg broja poduzeća u studentskom životu investiranjem u obrazovanje.

Pročitajte više