Dok stotine Sirijaca umiru na ulicama, al-Assad i supruga zabavljaju se u svojoj luksuznoj vili

DOK SE nasilje u Siriji nastavlja, britanski The Guardian došao je u posjed više od 3.000 tajnih e-mailova koje su razmjenjivali Bashar al-Assad i njegova supruga Asma, a koji pokazuju kako se par, usprkos krvoproliću u zemlji i kritikama iz cijelog svijeta, i dalje jako dobro zabavlja i uživa u svim blagodatima svog bogatstva.

U mailovima je, između ostalog, otkriveno kako Asma i dalje troši tisuće dolara kupujući luksuzne predmete s interneta, dizajnersku odjeću i skupocjeni namještaj, dok njezin suprug najviše uživa u "skidanju" glazbe na svoj novi iPad.

Dok su oči svijeta uprte u Homs i nasilje u Siriji, u kojem je u posljednjih godinu dana poginulo najmanje 8.000 ljudi, predsjednikova supruga nimalo nije  zabrinuta za žrtve. Baš naprotiv, nedavno je potrošila više od 10.000 dolara na svijećnjake, stolove i lustere, koje je naručila iz Pariza.

Iz e-mailova se također može iščitati kako je al-Assad oko sebe okupio skupinu pomoćnika koji mu pomažu oko stvaranja pozitivne slike u javnosti, koja ga svakodnevno "bombardira" oštrim kritikama. Između ostalog, zaposlio je i ti stručnjaka koji ga savjetuju o načinima na koje može zaustaviti pobunu koja se protiv njega podigla prije godinu dana. Neki od tih stručnjaka bili su iz Irana, a s njima se u posljednjih godinu dana konzultirao nekoliko puta.

Pročitajte više