Dominique Strauss-Kahn sudjelovao u grupnom silovanju?

TUŽITELJI Iz francuskog grada Lillea danas su kazali da belgijska "escort dama" tvrdi da je silovana 2010. godine na "druženju" na kojem je bio i bivši šef MMF-a Dominique Strauss-Kahn, što bi moglo značiti da je sudjelovao u grupnom silovanju. Strauss-Kahn je demantirao te navode Belgijanke.

Tužitelji su potvrdili da istražuju navode da je bivši šef MMF-a sudjelovao u grupnom silovanju na zabavi u Washingtonu. Strauss-Kahn, dva poslovnjaka i šef policije su već službeno optuženi da su organizirali lanac prostitucije u Francuskoj, SAD-u i drugim državama.

Najnovija istraga protiv osramoćenog šefa MMF-a temelji se na svjedočenju belgijske prostitutke koja je navodno, protiv svoje volje, natjerana da sudjeluje na zabavi na kojoj je bio i Strauss-Kahn te njegovi prijatelji u hotelu u Washingtonu. Druga prostitutka je dijelom potvrdila tu njezinu izjavu, ali niti jedna od njih nije službeno tužila sudionike.

Strauss-Kahn je priznao da je imao "slobodan seksualni stil života" dok je bio na čelu MMF-a, no odbacio je tvrdnje da je bio agresivan prema svojim partnericama. Prošlog svibnja je uhićen u New Yorku nakon što ga je sobarica hotela optužila za brutalni seksualni napad. Strauss-Kahn je podnio ostavku u MMF-u, a tužba je odbačena na sudu, iako građanska parnica sobarice još uvijek traje.

Pročitajte više