Don Grubišić: Vidoševića ćemo isključiti ako se utvrdi da je "trgovao" s Baldasarom

Foto: Hina

NEOVISNI saborski zastupnik don Ivan Grubišić najavio je da će Damir Vidošević biti isključen iz Saveza za građansku i etičku Hrvatsku, iz Kluba neovisnih vijećnika te s liste u splitskome Gradskom vijeću ako se utvrdi da ga je gradonačelnik Ivo Baldasar zaposlio u tvrtki posebnih namjena (TPN) Sportski grad, a on za protuuslugu u vijeću podupire Baldasarove zamisli i stajališta, kako su objavili neki lokalni mediji.

"Detaljno ćemo provjeriti je li Damir Vidošević "trgovao" s Baldasarom te će o tomu raspravljati Vijeće Hrvatske akademske udruge, koje je tvorac projekta Saveza za građansku i etičku Hrvatsku, i ako se utvrdi da je to točno, Vidošević će biti isključen iz tog saveza i njegova kluba vijećnika u splitskome Gradskom vijeću", rekao je za Hinu don Ivan Grubišić.

Potvrdio je kako je i osobno od gradonačelnika Baldasara tražio da se angažira na zapošljavanju jedne učiteljice te jedne pravnice koja je bila na listi Saveza za građansku i etičku Hrvatsku, ali na lokalnim izborima nije uspjela osvojiti vijećnički mandat u splitsko-dalmatinskoj Županijskoj skupštini.

"Razgovor između mene i Baldasara je bio ljudske naravi, a ne nekakva "trgovina" pošto moje traženje za zaposlenje te dvije osobe u tom razgovoru nije bilo ničim uvjetovano", objasnio je don Ivan Grubišić. Dodao je kako Baldasar ipak nije zaposlio te dvije osobe.

Baldasar: Nisam ja zaposlio Vidoševića

Gradonačelnik Baldasar u izjavi za Hinu odbio je bilo kakvu umiješanost u zapošljavanje vijećnika Damira Vidoševića u tvrtku Sportski grad koja upravlja Spaladium arenom.


"Nisam ja zaposlio Vidoševića u TPN Sportski grad, niti sam ikada s Vidoševićem razgovarao u kategorijama da ću pomoći njegovo zaposlenje, a da će on za protuuslugu podupirati mene u Gradskom vijeću", rekao je Baldasar.

Objasnio je kako TPN Sportski grad nije gradska tvrtka, niti je u vlasništvu grada, nego je u vlasništvu konzorcija poduzeća koje čine Konstruktor, IGH i Dalekovod.

Baldasar je potvrdio kako je s don Ivanom Grubišićem razgovarao o zapošljavanju učiteljice i pravnice, ali nikomu nije naređivao da se nekog zaposli.

"Bio je to razgovor sličan mnogim drugim razgovorima u kojima mi se preporučuje da zaposlim ljude. Ja sa svima popričam, ali nisam nikomu naređivao da se nekoga zaposli niti mislim to činiti, i nije točno da ja te ljude zapošljavam", ustvrdio je Baldasar.

Pročitajte više