Don Ivan Grubišić: Gay parovi imaju svoje pravne probleme, za njih se treba zalagati, a ne paradirati

SABORSKI zastupnik don Ivan Grubišić osvrnuo se na protekli Gay pride u Splitu. Smatra da parada nije uspjela jer je to samo bila demonstracija moći države. "Parada pod prismotrom policije, nije sloboda", naglasio je Grubišić.

"Mi smo za rješavanje problema, a ušao sam u Sabor da se borim za jednaka prava svih pred zakonom, pa i gay parova. Oni imaju svoje pravne probleme, za to se treba zalagati, a ne paradirati i eventualno izazivati one koji ta uvjerenja ne dijele", rekao je Grubišić.

Njemu također smeta što je Sabor izgubio autonomiju i postao glasačka mašina Vlade. "Umjesto o prodaji HPB-a, mi razgovaramo o Zakonu o osobnim imenima", kaže Grubišić. Traži da Sabor donese dokument o razvoju Hrvatske u idućih dvadeset godina koji bi napravila struka i koji bi bio donesen konsenzusom.

Na njegovoj meti našla se i Hrvatska Akademija znanosti i umjetnosti, za koju kaže da zapošljava 240 ljudi koji su na hrvatskom proračunu, dok akademici imaju velike mirovine. "Država se odnosi prema HAZU kao da je sveta krava, a u zemlji koja je pogođena krizom ne bi trebalo biti privilegija", zaključio je Grubišić.

Pročitajte više