Kakvo će biti vrijeme za 1. maj? Stiže promjena, pogledajte prognozu po gradovima

Foto: Pixsell

Još danas će u većini zemlje biti sunčano i iznadprosječno toplo, posebno poslijepodne, kad će temperature u dijelovima zemlje ići i do 28 Celzijevih stupnjeva. U unutrašnjosti vjetar slab i umjeren, većinom istočni i jugoistočni, na istoku zemlje u drugom dijelu dana prolazno i jak. Ujutro uz obalu burin, a potom do umjeren jugozapadnjak.

Sutra, na Praznik rada, stiže promjena vremena s kišom, koja će potrajati barem do petka.

Detaljna prognoza za danas

Danas će u Slavoniji, Baranji i Srijemu prevladavati vedro i vrlo toplo. Nekima će biti i vjetrovito, puhat će umjeren i jak jugoistočni i istočni vjetar. Najviša temperatura oko 26°C. U središnjoj Hrvatskoj također mnogo sunčanih sati, a vjetar uglavnom istočni i jugoistočni, najčešće umjeren. Ujutro rijetkima svježe, a danju svima vrlo toplo.

I na zapadu većini ugodno s najvišom temperaturom zraka od 22 do 25°C. Prevladavat će sunčano, moguće uz slab dnevni razvoj oblaka u Istri i u gorju, ali i dalje većinom stabilno. Vjetar povremeno umjeren sjeveroistočni, ujutro burin, a popodne slab do umjeren vjetar s većinom mirnog mora.

U vedroj Dalmaciji ujutro lokalno burin, sredinom dana umjeren jugozapadnjak, do kraja dana mjestimice će već okrenuti i na jugo. Vidljivost uglavnom vrlo dobra, prema otvorenome moru u noći i ujutro može biti magle.

Gotovo bez oblaka bit će i na krajnjem jugu Lijepe Naše. Usto i većinom mirno, samo ponegdje slab do umjeren vjetar s mora tijekom popodnevnih sati, ujutro i burin. More mirno, prema otvorenome malo do umjereno valovito. Najniža temperatura zraka većinom od 13 do 18°C, prema unutrašnjosti i niža, a najviša dnevna oko 25°C, prognozira Izidor Pelajić iz DHMZ-a za HRT.

Već sutra stiže promjena

Sutra nas očekuje postupan porast naoblake, uglavnom u drugom dijelu dana mjestimična kiša te pljuskovi s grmljavinom, ponajprije na Jadranu te krajevima uz Jadran. Pljuskovi će na kopnu početi vjerojatno tek kasnije poslijepodne, a najviše kiše, moguće lokalno i u obliku kakvog jačeg pljuska, past će u četvrtak. U još malo svježiji petak i dalje povremeno kiša, ali rjeđa, uz više suhih razdoblja.

Na Jadranu će do vikenda također biti promjenjivo s povremeno izraženijim pljuskovima i grmljavinom, već od kraja srijede, najprije na jugu, a osobito vjerojatno u četvrtak na sjevernom i srednjem dijelu. 

Vjetar će idućih dana u unutrašnjosti biti slab do umjeren jugoistočni i istočni, na istoku zemlje i s jakim udarima. Na Jadranu umjereno i jako jugo, u četvrtak prolazno jugozapadni vjetar. U petak slab do umjeren jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. 

Prognoza po gradovima za sutra

U nastavku pogledajte prognozu po većim gradovima za Praznik rada.

Zagreb

Split

Rijeka

Osijek

Zadar

Pula

Slavonski Brod

Karlovac

Varaždin

Pročitajte više