Don Ivan Grubišić okuplja oporbu protiv SDP-a i HDZ-a: Samo ujedinjeni možemo skinuti partije s vlasti!

Foto: Hina

DON IVAN GRUBIŠIĆ Indexu je predstavio inicijativu za ujedinjenu oporbu.

"Holy, Lesar, svi će nešto dobiti, zastupnika ili dva, ali samo ujedinjena oporba može dokinuti vlast partija i napraviti nešto da se Hrvatska izvuče iz ove duboke krize. Ja sam već poslao neke poruke, no zasad je jedino Nikica Gabrić zainteresiran. Savez za građansku i etičku Hrvatsku za sebe ništa ne traži", kaže don Ivan Grubišić.

Don Ivan: Samo svi zajedno možemo preuzeti vlast

"Trebamo napraviti koaliciju i svi zajedno smijeniti ove i preuzeti vlast. Jedino je to moguće udruženim snagama. Ovi koje sam spomenuo bit će krivi ako dođe do neuspjeha", kaže don Ivan, koji nakon pauze od šest mjeseci sprema i svoj povratak u splitsko Gradsko vijeće. 

Veliko je pitanje kako don Ivan misli realizirati svoj "united dream team", jer mu najbolje ne ide ni s vlastitim kadrovima. Kolega iz Sabora Joško Baloević nije mogao prihvatiti da dio plaće daruje humanitarno pa je dobio šut kartu te se "snašao" kod Ljube Jurčića, koji bi svakako mogao biti jedan od tih čije savezništvo priželjkuje don Ivan. Kako spojiti nespojivo, tj. bivšeg Baloevića i poželjnog Jurčića?

Holy: Nikakve inicijative nas ne zanimaju, a Gabrićev program nam je potpuno neprihvatljiv

Izbornik Grubišić mogao bi se naći pred nepremostivim poteškoćama u formiranju ovog trećeg bloka i zbog toga što za takvu ideju šefica ORAH-a Mirela Holy nije niti malo zainteresirana. 

"Mi smo već davno rekli da nećemo u nikakve inicijative i koalicije već samostalno izlazimo. Uostalom, u tim kombinacijama koje ste naveli ima i programa koji se apsolutno ne podudaraju s našim. Gabrić, recimo, ima neoliberalni koncept, što je nama potpuno neprihvatljivo", kaže Holy.

Lesar: O tome nismo razgovarali, nemam komentar

Ni predsjednik Hrvatskih laburista Dragutin Lesar nije oduševljen don Ivanovom idejom.

"S njim o tome uopće nisam razgovarao i o tome ne znam ništa pa ni nemam nikakav komentar", kazao nam je Lesar.

 

 

Pročitajte više