Drama u splitskoj Palači pravde: Direktor Herus građenja poplavio, Hitna ga odvezla u bolnicu

Foto: Ilustracija

DRAMA u splitskoj Palači pravde! Davor Balija, direktor zagrebačkog Herus građenja, danas je trebao na sjednicu drugostupanjskog vijeća Županijskog suda koje je odlučivalo o njegovoj žalbi na nepravomoćnu presudu suca Dinka Mešina. Nije bilo suđeno! Uoči sjednice, dok je sjedio u hodniku pred sudnicom, Baliji je iznenada pozlilo. Sav je poplavio i ostao bez daha! Prizor nije bio nimalo ugodan.

Zbog stresa završio na Psihijatriji

Dok se čekala Hitna, Baliju se popljuskali vodom ne bi li makar malo došao sebi. Liječnica Hitne pomoći nije htjela ništa riskirati, odmah su ga odvezli u bolnicu. 

Premda se isprva sumnjalo na srčani udar, ispostavilo se da je, po svemu sudeći, u pitanju bio stres zbog sjednice vijeća! Zbog lošeg psihičkog stanja, Baliju su čak odveli i na Psihijatriju. Koliko se moglo doznati iza podneva, sve je na koncu ispalo u redu te je pušten kući.

Propala firma, kako platiti dva i pol milijuna kuna?

Balija je, inače, zatražio da bude na sjednici vijeća kako bi osobno uvjerio u svoju nevinost. Prije pola godine sudac Mešin ga je osudio na dvije godine i osam mjeseci zatvora zbog prevare u gospodarskom poslovanju. Balijina tvrtka bila je, naime, izvođač radova na izgradnji stambene zgrade Agava u Makarskoj. Podizvođačima je ostao dužan gotovo dva i pol milijuna kuna, što je presudom također obavezan vratiti. Možda je i to izazvalo stres, jer nisu u pitanju mali novci. Tim više što je Balijina firma propala.

Nakon presude suca Mešina, čulo se par negativnih komentara oštećenih podizvođača, koji nisu bili zadovoljni oslobađajućim dijelom presude. Naime, sudac Mešin je oslobodio investitore, poznatog makarskog poduzetnika Blagu Begića i njegovu kćer Maju Mihaljević. Begić je tvrdio da je isplatio Baliju i da je on prevario podizvođače, štoviše, naveo je da je i on oštećen za 700 tisuća eura.

Pročitajte više