Državni vrh tvrdi: Buljević nema kontakte s podzemljem i dobit će mjesto u sustavu



BIVŠI ravnatelj SOA-e Josip Buljević nije počinio ništa što bi se protivilo zakonu ili pravilima službe, zaključak je državnog vrha nakon jučerašnjih konzultacija.

Kako prenosi riječki Novi list, pozivajući se na visoki izvor u vlasti, Buljević nije kontaktirao s kriminalcima i nije zloupotrijebio sustav državne sigurnosti.

Pozivajući se na izvor iz vrha vlasti, riječki dnevnik navodi kako je Josip Buljević tijekom rada u SOA-i pokazao kvalitete zbog kojih će i dalje ostati u državnom sustavu. "Može se reći da se njegovo ime pojavilo u ovom slučaju spletom nesretnih okolnosti", tvrdi visoki izvor Novog lista.

Štoviše, prije ove afere Buljević je bio predviđen za šefa Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost jer se i ranije razmišljalo o smjeni Petra Miševića. Sad to više nije moguće...

Da ova afera nije izašla u javnost Buljević ne bi imao nikakvih problema, prenosi Novi list izjavu visokog izvora u vladi RH.

No, sada će se umjesto pozicijom na jednom od čelnih mjesta sigurnosno-obavještajne zajednice morati zadovoljiti drugom funkcijom. Index doznaje da uredi predsjednika i premijera ovih dana vrše konzultacije oko angažmana bivšeg ravnatelja SOA-e Josipa Buljevića.

Pročitajte više