Dubrovački biskup izrazio sućut obitelji ubijenog Kraljevića: Zatečeni smo i ostajemo bez riječi



"ZATEČENI smo viješću koja je bolno odjeknula u obitelji Kraljević i župi sv. Marije Magdalene u Banićima, proširila se okolnim mjestima, općinom, našom biskupijom, a zatim i cijelom Hrvatskom", napisao je biskup dubrovački Mate Uzinić na službenoj stranici biskupije. Naime, biskup je izrazio sućut sućuti obitelji, rodbini i prijateljima pokojnog Marka Kraljevića kao i župljanima župe sv. Marije Magdalene u Banićima.

> Pedesetak Dubrovčana se okupilo ispred zgrade Suda kako bi izrazili podršku svećeniku ubojici!

> Ubio ga golim rukama: Policija zatekla "svećenika ubojicu" s krvavim i natečenim šakama

> Saslušan "svećenik ubojica", čekaju se nalaz obdukcije i odluka o pritvoru

> Šokirani mještani Banića traže razloge brutalnog ubojstva: "Ovo je Bog dig´o ruke od naroda!"

> Svećenik u Dubrovačkom primorju ubio lokalnog političara!

"Vijest je to koja nam nameće brojna pitanja na koja nemamo odgovora. Ostajemo bez riječi. Možda možemo izgovoriti tek riječi žaljenja i sućuti, ali i te riječi mogu zvučati kao prazne riječi", napisao je biskup Uzinić na službenoj stranici.

Biskupovo pismo na pokopu Marka Kraljevića u Banićima pročitao je kancelar Dubrovačke biskupije mons. Ivan Šimić, a biskup Uzinić tijekom dana je posjetio obitelj pokojnika i osobno im izrazio sućut.  Biskup je jučer posjetio i don Ivana Sinanovića kojeg je prethodno trajno razriješio svećeničkih dužnosti u Banićima.

Zanimljivo je kako je okupljanje Dubrovčana jučer ispred zgrade dubrovačkog suda za don Ivana Sinanovića, Biskupija nazvala "molitvenim skupom potpore"

Pročitajte više