Dug virovitičke bolnice narastao na 30 milijuna kuna

Foto: Hina

SANACIJSKA upraviteljica virovitičke Opće bolnice Marijana Živko izvijestila je danas novinare da sanacija teče kako je bilo predviđeno, da je novac koji je Ministarstvo zdravlja krajem prošlog tjedna uplatilo "sjeo" na račun te da su počeli isplaćivati dug dobavljačima.

U vrijeme pokretanja sanacijskog programa u srpnju prošle godine dug virovitičke Opće bolnice bio je 27 milijuna kuna, a u međuvremenu se povećao na 30 milijuna. Iako je po ugovoru bila dužna uplaćivati novac za kredit kojim je građena nova bolnička zgrada, Virovitičko-podravska županija bolnica dosad nije doznačila 750.000 kuna.

"Na sve naše molbe i opomene župan Tomislav Tolušić nam odgovara političkim pamfletima pa smo dug odlučili utjerati sudskim putem", najavila je Marijana Živko.

Također je demantirala glasine da se ukida dječji odjel. "Nikada o tome nije bilo riječi, niti je to moguće jer svaku opću bolnicu čine četiri osnovna odjela među kojima je i pedijatrija. Nevjerojatno je s kojom lakoćom saborski zastupnik Josip Đakić i župan Tomislav Tolušić plasiraju takve vijesti medijima koji ih ne provjeravaju", istaknula je, dodajući kako nije istina ni da liječnici masovno napuštaju virovitičku bolnicu.

"Otišao je kolega s odjela ORL-a u jednu zagrebačku bolnicu, ali to je bila njegova davna želja. Trenutačno je u virovitičkoj bolnici 74 specijalista, a nedostaje ih dvadesetak jer u posljednjih deset godina bolnica nije raspisala nijedan natječaj za specijalizaciju. U deset mjeseci, od kada sam na mjestu ravnateljice, primili smo šest novih specijalizanata", rekla je Marijana Živko.

Pročitajte više