Dva radnika poginula čisteći septičku jamu u krugu tvornice "Zvijezda"

DVA RADNIKA u dobi od 34 i 43 godine su danas poginula čisteći septičku jamu u zagrebačkoj tvornici "Zvijezda".

Zagrebačka policija je izvijestila da su radnici poginuli u krugu poduzeća "Zvijezda" oko 16,50 sati u Čavićevoj ulici 1 "tijekom radova na čišćenju septičke jame". Neslužbeno doznajemo da su se tri radnika dovezla do jame koju su trebali ispumpavati. Vozač kamiona se onesvijestio odmah kada je izašao iz septičke jame. Kolega je krenuo za njim te je i on ubrzo izgubio svijest. Treći radnik ih je pokušao reanimirati, ali nije uspio.

Direktor Rijekatanka u šoku

Radnici su bili zaposleni u tvrtki Rijekatank koja se bavi čišćenjem septičkih jama. Pretpostavlja se da su se radnici otrovali ugljičnim monoksidom koji nastaje kao nusprodukt sadržaja septičke jame, ali točan uzrok smrti će biti poznat nakon obdukcije. Očevid je u tijeku.

Milorad Šmitran, generalni direktor Rijekatanka u kratkom razgovoru nam je rekao kako nema komentara na nesreću te da je daleko od Zagreba i ne zna detalje. Potresen je nesrećom koja se dogodila njegovim radnicima.

Ured Pavla Kalinića: Radnici se otrovali prilikom čišćenja kanalizacijskog mjernog okna

Na terenu su i djelatnici Ureda za upravljanje u hitnim situacijama. Iz ureda Pavla Kalinića priopćeno je da su oko 17:30 od Zavoda za hitnu medicinu Zagreb dobili informaciju da nakon pružanja hitne medicinske pomoći radnici koji su čistili kanalizacijske cijevi i šahtove u tvornici Zvijezda d.d. u Zagrebu, nažalost, nisu preživjeli.

"Prve informacije koje imamo govore o tome da je prilikom čišćenja kanalizacijskog mjernog okna došlo do trovanja dva radnika sa, za sada, nepoznatim agensima. Više informacija će biti poznato nakon istrage koju provodi PU Zagrebačka", priopćio je Ured za upravljanje u hitnim situacijama.

Pročitajte više