Dvije maloljetne Bosanke udale se za sirijske islamiste

Foto: Interpol

DVIJE maloljetnice porijeklom iz BIH, 15-godišnja Sabina Selimović i 16-godišnja Samra Kešinović (16), koje su pobjegle iz svojih domova u Beču kako bi ratovale u Siriji, udale su se i žive u blizini turske granice, pišu Vestinet.

Djevojčice su se navodno udale za dvojicu radikalnih islamista koji su im dali dopuštenje da se svaka tri mjeseca s prepaid broja kratko jave svojim obiteljima. Pritom, ne smiju otkrivati previše informacija o životu u Siriji.

Tri tjedna nakon što su pobjegle, 15-godišnja Samra Kešinović s turskog je broja nazvala sestru kojoj je u telefonskom razgovoru rekla kako su ona i 16-godišnja Sabina Selimović dobro te da se ne moraju brinuti za njih. Turska tajna služba tada je uspjela uhvatiti signal, ali je mobitel odmah potom isključen.

Interpol je još 18.04. raspisao žute tjeralice za djevojčicama, a njihova obitelj tvrdi da je za njihov nestanak odgovoran radikalni imam Ebu Tejma. Djevojke su nedugo prije nestanka krenule u njegovu džamiju. U objavama na Facebooku djevojke su stavljale fotografije na kojima su okružene osobama koje nose oružje. "Smrt je naš cilj", stoji u jednoj objavi.

Pročitajte više