Dvojica hrvatskih državljana uhićena u BiH zbog posjedovanja heroina

Ilustracija: MUP

DVOJICA hrvatskih državljana uhićeni su u utorak u Derventi pod sumnjom da su pokušali iz BiH prokrijumčariti u Hrvatsku 22 grama heroina, priopćili su u srijedu iz Centra javne sigurnosti (CJS) Doboj.

U sklopu akcije "Mreža" pripadnici policije uhitili su dvije osobe iz Nove Gradiške kojima su samo navedeni inicijali (I.J. i B.Š.). Pripadnici policije su na magistralnom putu u mjestu Begluci kod Dervente zaustavili i kontrolirali vozilo "golf 3" kojim je upravljao I.J.

Droga je pronađena nakon pretresa koji je proveden na temelju naloga Suda u Doboju. Kod B.Š. je pronađeno i izuzeto 6,7 grama heroina, a prigodom pretresa vozila još je otkriveno 15,5 grama.

Kako je priopćeno iz CJS Doboj, u tijeku je kriminalistička obrada nad uhićenim osobama. Protiv hrvatskih državljana će nakon toga Državnom odvjetništvu u Doboju biti dostavljen izvještaj o počinjenom kaznenom djelu.

Po riječima glasnogovornice MUP-a Republike Srpske Mirne Šoje, policijska akcija Mreža traje više godina na području Republike Srpske. U sklopu te akcije uhićeno je više desetina osoba i zaplijenjene značajne količine droge koja se trebala raspačati na području ovoga entiteta ili pak prokrijumčariti na područje drugih zemalja.

Pročitajte više