Edi Mišić vraćen u pritvorsku jedinicu: U policiji negirao ubojstvo Selene Macedo, pred tužiteljicom zašutio!

EDI MIŠIĆ, 28-godišnji Splićanin, osumnjičen za teško ubojstvo Meksikanke Selene Macedo, vraćen je večeras u pritvorsku jedinicu nakon ispitivanja u Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu. Prijedlog za određivanje istražnog zatvora tužiteljica Julijana Stipišić podnijet će tijekom sutrašnjeg dana. Pretpostavlja se da će pritvor tražiti zbog teških okolnosti djela.

> Otac osumnjičenog za ubojstvo Selene Macedo: Grijeh treba biti otkriven, a počinitelj adekvatno kažnjen!

"Meksikanku nisam vidio, stvari su mi ukradene"

Kako Index doznaje, Mišić se večeras na ispitivanju branio šutnjom. Radi se o logičnom koraku, s obzirom da obrana još uvijek ne zna kojim sve točno dokazima raspolaže tužilaštvo. Premda se u dijelu medija pojavila informacija kako je Mišić priznao ubojstvo na ispitivanju u policiji, Index ima drukčije informacije. Mišić je negirao djelo, tvrdio je da Meksikanku nije nikada vidio, a da su mu stvari ukradene.

U policiji cijelo vrijeme "glumio gljivu"

Inspektorima je Mišić ostavio dojam hladnokrvnog momka. Cijelo je vrijeme, kažu nam, "glumio gljivu". Kako doznajemo, duhom nije klonuo ni dok su ga privodili u Državno odvjetništvo, premda mu je tada sasvim sigurno postalo jasno da mu nad glavom visi optužba koja mu može donijeti čak 40 godina zatvora.

U kućnom setu nedostaje nož kojim je ubijena Selena

Michelle Squiccimarro, županijski državni odvjetnik u Splitu, izrazio je danas zadovoljstvo radom policije te istaknuo kako imaju pouzdane dokaze da je baš Mišić ubio Selenu Macedo. Već smo pisali kako je analiza DNK uzorka uzeta s mjesta zločina bila pozitivna te da je policija potvrdila da je upravo Mišić vlasnik dresa Milana s natpisom Reksi, što je ime njegovog ljubimca, psa pasmine staford.

No, to nije sve čime raspolaže tužilaštvo. Naime, tijekom jučerašnje pretrage stana na adresi Kroz Smrdečac 9 uočeno je da u kompletu noževa nedostaje upravo nož kakvim je zaklana Selena.

Index razgovarao sa svjedokom: Na dan ubojstva Edi je kao furija trčao marjanskim skalama u bijeloj majici - bez ruksaka!

Mediji su danas rekonstruirali čime se sve bavio Edi Mišić posljednjih godina. Radio je u kockarnici, konobario u kafiću na Rivi, ispomagao u građevinskim radovima, susjedi se sjećaju kako je nosio zaštitarsku odoru.

Index je, pak, danas porazgovarao s rekreativcima koji su ga sretali po Marjanu. Jedan od njih vidio ga je tog kobnog popodneva.

"Bio je opsjednut olimpijskim normama. Toliko je bio u to ufuran, da to nije bilo normalno. Na dan ubojstva proletio je tri puta po skalama od Svetog Jere do Svetog Nikole. Trčao je kao furija i bio potpuno uznevjeren luđačkog pogleda. Djelovao je dosta agresivno kako je grabio po skalama tako da sam se maknuo od njega", kaže nam naš sugovornik.  

Otkrio nam je još neke detalje o Mišiću. "Stalno se želio dokazati. Obožavao je raditi sklekove dok ga netko drugi gleda. Nakon ubojstva vidio sam ga još dva puta. Sa zanimanjem je slušao što se sve govori i do kakvih je saznanja došla policija tijekom istrage", kazao je svjedok koji je vidio Mišića u doba ubojstva na Marjanu. Tvrdi da Mišić tog dana nije nosio dres Milana, već bijelu majicu. Ruksak također nije imao. Krv na njegovim rukama i tijelu nije zamijetio.

Unatoč tome što je imao veliku želju da fascinira sportskim uspjesima i rezultatima, na natjecanjima Mišić nije nastupao. Kako na Marjanu, tako i u borilačkim sportovima kojima se također u mladosti rekreativno bavio.

Psihijatar Milas: Ubojstvo je bilo pomno isplanirano

Splitski psihijatar Mijo Milas uvjeren je da se kod ubojice Selene Macedo radi o poremećaju teškog stupnja. "Zločin upućuje na takav zaključak, no ne vjerujem da će se ubojica moći izvući na neubrojivost. Naime, očito je da je ubojstvo bilo pomno isplanirano. On je sve pripremio, samo je čekao pogodan trenutak da izvrši svoj naum. Ponio je nož, selotejp, ostale stvari. U svom postupanju bio je previše racionalan da bi sada bio neubrojiv", kaže nam Milas. 

Kako smo danas saznali, Mišić je na Marjanu bio svakodnevno. Neki naši sugovornici otkrili su nam kako je govorio da na Marjanu čak i logoruje po nekoliko dana. To bi objasnilo sendviče nađene u ruksaku kraj tijela Selene Macedo, ali i potvrdilo da je Mišić mogao znati dovoljno skroviti kutak za ubojstvo i dovoljno veliku škrapu u koju je sakrio tijelo.

Djevojkama s Rive bio je zgodan 

Premda policija još uvijek nema motiv ubojstva, što za samo procesuiranje djela i nije potrebno, čini se da bi uzroke trebalo potražiti u Mišićevom odnosu prema ženama. Poznanici su ga opisali kao čudnog i povučenog. U kvartu su ga također doživjeli kao čudaka zbog njegove rezerviranosti. S djevojkama ga nisu viđali, soba mu je bila puna pornića. Je li možda dokazivanjem na sportskom planu htio kompenzirati nekakav nedostatak? Što ga je poguralo preko ruba? Mlad, zgodan, Edi je mogao je imati djevojku kakvu je zaželio, pričaju nam cure s Rive koje su ga poznavale iz doba dok je konobario u F-klubu. No, nešto ga je blokiralo i onemogućilo da živi životom normalnih vršnjaka.

O Edijevom ocu suborci govore o superlativima

Edijev otac Branko, ratni vojni invalid i umirovljeni pripadnik 4. brigade, nekoliko puta ranjen, danas nije našao snage da objasni postupke svog sina. Smatra ipak da zločin treba biti primjereno kažnjen. Suborci o Branku Mišiću govore o superlativima. Bio je hrabar, pošten i požrtvovan, svi su danas šokirani vijestima iz splitske policije. Mišići su, inače, u Split stigli iz Mostara u vihoru rata. 

Inspektorima je bilo čudno kako Edijevi roditelji nisu reagirali nakon što su primijetili da se u posljednje vrijeme povukao u sebe i potpuno izolirao od okoline. Ipak, tko je mogao pretpostaviti da će do jučer mirni i povučeni dečko sa Smrdečca danas biti osumnjičenik za svirepo ubojstvo mlade Selene.

Pročitajte više