Erceg: Branitelji nisu dali život za teror straha koji širi militantna skupina iz Savske

Foto: Privatni album Zorana Ercega

ZORAN ERCEG, branitelj i ratni invalid koji se prvi usudio javno nastupiti protiv šatordžija, odgovorio je na prozivke Anđelka Burila koji ga je napao gostujući u emisiji N1 Televizije.

"Zoran Erceg je ratni izvjestitelj. Kako je mogao otići na drugu stranu, kod Ratka Mladića i s njegovom vojskom snimati napade? Zašto on nije kažnjen? Kako je mogao postati hrvatski ratni vojni invalid kada je ranjen u Sarajevu? Treba ispitati koji su njegovi motivi", obrušio se Burilo na Ercega.

"Oni me napadaju od kada sam javno izjavio da je postupanje skupine pobunjenih branitelja nečasno, sramotno te da stalnim traženjem i inzistiranjem na uvijek novim povlasticama i besramno visokim vojnim mirovinama obezvređuju našu časnu borbu za slobodu Hrvatske. Mi se nismo borili za privilegije", kazao je Erceg u razgovoru za Radio Dalmaciju.

Erceg: Što je neobično što sam postao ratni vojni invalid u BiH?

Kazao je kako mu najteže pada što "ovakvim prikrivenim političkim djelovanjem pljuju na sve naše poginulo prijatelje". Napomenuo je kako poginuli branitelji nisu dali svoje živote za jednu političku opciju "niti za teror straha koji širi militantna skupina iz Savske odjevena u vojne uniforme pritom skrivajući se iza ratnih zastava, invalida i žena".

Zapitao se i što je neobično što je postao ratni vojni invalid u BiH: "Pa tisuću pripadnika Hrvatske vojske ratovalo je u BiH pa je normalno da su neki ranjeni ili poginuli".


Kazao je i kako je ponosan što je snimao hrvatske vojnike u srpskom zarobljeništvu te im "video svjedočenjem pokušao spasiti živote".

"Ponosan sam i na to što sam nizu drugih boraca spasio život na ratištu", kazao je Erceg za Radio Dalmaciju i dodao da je zahvalan svima koji su riskirali kako bi spasili njegov život.

 

Pročitajte više