Europarlamentarci dočekali Faragea s kritikom, podsmjehom

Foto: Hina

EUROSKEPTIK Nigel Farage koji je nakon izbornog neuspjeha dao pa povukao ostavku na predsjedništvo UKIP-om uživa otvorenu sprdnju europarlamentaraca nakon povratka u Strasbourg, javlja Independent. 

Belgijski zastupnik Guy Verhofstadt iz Savezništva liberala i demokrata za Europu (ALDE) nije skrivao zadovoljstvo neuspjehom euroskeptika na izborima u Velikoj Britaniji i s osmijehom na usnama rekao: "Evo ga, to je čovjek od riječi. Nigel Farage je poslao pismo Nigelu Faragu i rekao: Ja dajem ostavku; ali mu je Nigel Farage odgovorio: Ja je ne prihvaćam!; Tako vam stvari funkcioniraju na 'Otoku'".

Riječ je zatražio i njemački zastupnik Manfred Weber koji se obratio kolegama i zaželio dobrodošlicu "gubitniku izbora, velikom gubitniku izbora u UK".

"Britanski glasači nisu glasali za  njega i ja moram reći da je gospodin Farage izgubio kredibilitet jer je najavio da će odstupiti kao stranački vođa ako mu glasači ne pokažu povjerenje. Vi niste održali svoje izborno obećanje, gospodine Farage. Vi ste još uvijek ovdje u ulozi stranačkog vođe i prekršili ste vrlo važan zavjet kojeg ste dali u kampanji. Dobro nam došli," rekao je Weber.

Pročitajte više