Europarlamentarka Ska Keller podržala ORaH: "Bit zelene politike je održivi razvoj"

Foto: Hina

KANDIDATIMA za Europski parlament stranke Održivi razvoj Hrvatske (ORaH) danas je potporu u Zagrebu dala njemačka političarka i europarlamentarka Franziska Ska Keller, članica Europske stranke zelenih (EGP).

Ska Keller je danas na druženju s ORaH-ovim kandidatima za Europski parlament i novinarima podijelila iskustva u radu Europskog parlamenta kako bi se javnost što bolje upoznala s važnošću te institucije i nadolazećim izborima 25. svibnja. Istaknula je da se bori za "zelenu ekonomiju", za više socijalne pravde, više demokracije te poručila kako imaju puno nade da će i iz Hrvatske dobiti "zelene glasove".

Rekla je da bi bilo odlično kada bi u Europskom parlamentu mogli imati više ljudi iz više zemalja unutar Europske stanke zelenih. Izrazila je zadovoljstvo što može poduprijeti ORaH, čiji će kandidati, ako postanu zastupnici, biti dio frakcije Europske stranke zelenih.

Na druženju sa Ska Keller, uz najmlađeg, 19-godišnjeg Mihaela Peklara, bili su kandidati s ORaH-ove liste Atana Grbić-Martinović, Vlasta Toth, Dino Vidić i Ivan Vicković.

Toth je rekla da je značaj posjeta Ska Keller u kampanji ORaH-a to što su dobili dokaz da imaju podršku europskih Zelenih u naporima da formiraju novu "zelenu političku opciju" u Hrvatskoj. "Mi ćemo se njima pridružiti ako uspijemo dobiti jedno mjesto u Europskom parlamentu, to je sigurno, i dalje nastaviti s njima raditi", poručila je Toth.

Istaknula je kako je ORaH originalna zelena politička stranka, a bit zelene politike je ono po čemu je njihova stranka i nazvana - održivi razvoj. To znači: postupaj s onim što imaš oprezno, štedljivo i misli što će biti sutra za buduće generacije, i to u svim segmentima, od gospodarstva, iskorištavanja resursa, postupanja prema okolišu do uređenja društva jer i društvo mora biti stabilno, bez velikih socijalnih razlika i socijalnih tenzija da bi se sve to moglo na zadovoljavajući način odvijati, kazala je Toth.

Mihael Peklar istaknuo je da ovaj posjet Ska Keller već pokazuje da je ORaH europska stranka koja ima međunarodnu potporu i koja sudjeluje u međunarodnim tijekovima "zelene politike".

Glasnogovornica ORaH-a Zorica Živković Farina novinarima je rekla da ORaH kampanju vodi isključivo putem društvenih mreža i uličnih akcija jer imaju budžet od 20.000 kuna.

Ska Keller jedna je od najmlađih članica Europskog parlamenta. Sadašnji je mandat započela s nepunih 27 godina. U Parlamentu je zadužena za pitanja migracija i pridruženje Turske, u parlamentarnom je Vijeću za međunarodnu trgovinu. Jedina je žena kandidatkinja te najmlađa među kandidatima za izbore 25. svibnja.

Pročitajte više