Evo što je sve kazala Željka Markić: Pogledajte cijelu emisiju!

Screenshot: Jabuka TV

NA YOUTUBEU je osvanula noćas i cijela emisija "Veto" Jabuke TV u kojoj je 45 minuta svoje stavove zagovarala Željka Markić, voditeljica inicijative U Ime obitelji, zbog koje će se 1. prosinca na referendum potrošiti oko 47 milijuna kuna.

Pogledajte cijelu emisiju:

"Sigurno bih dijete stavila u dom i nikako ga ne bi dala na posvajanje istospolnim parovima. Na nama odraslima je da brinemo o budućnosti naše djece i ja sam svakako spremna to činiti", izjavila je Markić.

Markić tvrdi da inicijativom za promjenom definicije braka u Ustavu ne pokušavaju nikoga diskriminirati, već samo zaštititi građane od mogućnosti sklapanja istospolnih brakova.

"Najbolja majka ne može svom djetetu zamijeniti oca, niti otac ne može zamijeniti majku. Jako puno samohranih roditelja su dio ove inicijative jer razumiju koliko je teško sam podići dijete", rekla je Markić dodajući kako oni koji tvrde da je u redu da dva oca ili dvije majke odgajaju dijete znači da ili otac ili majka nisu važni.

"U situacijama gdje roditelji samohrano podižu djecu, ti roditelji to rade uz jako velike žrtve,  i uspjeh u odgoju te djece isto tako jako ovisi o obitelji, o onima koji su oko njih: djedovi, bake, ujaci, tete. Dakle, opet dolazimo u situaciju gdje se naruši jedan, recimo, prirodni odnos, da opet ulazi obitelj, jedna zajednica koja toj djeci pomaže. Prema tome, nama je važno da mi to, ako je moguće, ako se birači s time slažu, omogućimo svoj djeci u Hrvatskoj... Naše je pravo da mi to iznosimo, to nije usmjereno ni protiv koga.

Na pitanje je li njihova kampanja organizirana od strane crkve, Željka Markić se počela smijati. "Katolička crkva u u Hrvatskoj i sve veće vjerske zajednice su nam dale potporu, ali nemaju veze s organizacijom svega ovoga. Dobili smo podršku i pravoslavne crkve, muslimanske zajednice i protestanata. Podržalo nas je i 20-ak stranaka, nisu nas podržali SDP, HNS, IDS...", dodala je Markić.

"Mi se financiramo donacijama građana", tvrdi Markić. O trošenju novca na referendum kaže: "To je spin, 50 milijuna kuna protivnici spominju, 50 milijuna se mora potrošiti da bi Vlada čula ono što birači žele.

Pročitajte više