Evo za koga: Sinčić pozvao svoje birače da glasaju u drugom krugu!

Foto: Hina, N1 Televizija

NAKON što je jučer kazao kako svojim biračima ne može sugerirati za koga da glasaju u drugom krugu jer to ne bi bilo moralno, jutros je na Facebook profilu Živog zida ipak napisao što da naprave u drugom krugu predsjedničkih izbora.

"Dragi prijatelji Živog zida, pozivamo vas da izađete na drugi krug predsjedničkih izbora i na vaš glasački listić dopišete broj 3 i zaokružite Ivana Sinčića, kako biste spriječili da ga birački odbori pribroje HDZSDP kandidatima. Želimo poslati jasnu poruku, a to je da ni u snu nemamo namjeru podržati kandidate koji organizirano rade na gospodarskom i moralnom uništenju Hrvatske.", stoji u postu.

Sinčić je najavio kako će sve daljnje aktivnosti objavljivati na Facebook stranici Živog zida, a ne više na svojoj.

"Nakon umora, neprospavanih noći i teške borbe, sreća i predivan osjećaj, zahvaljujući svima koji ste izašli na glasanje. Hvala od srca i idemo zajedno u nove pobjede.", poručili su iz njegovog stožera jutros.

"Želim surađivati s onima koji ruše političke elite"

Veliko iznenađenje ovih predsjedničkih izbora, Ivan Vilibor Sinčić, gostovao je jutros u emisiji "Novi dan" N1 Televizije. Otkrio je kakvi su mu budući planovi i što će učiniti s novcem koji će dobiti od izbora.


U drugom krugu predsjedničkih izbora ima dvije opcije - ili će poništiti listić ili neće izaći na izbore. Svojim biračima preporučuje isto, no dodaje - ako žele neka glasaju po savjesti.

"Svaki šesti čovjek koji je izašao na biralište biti će ključni za drugi krug. Ja ne mogu podržati nikoga. Jednoj stranici se sudi kao zločinačkoj organizaciji. Da glasam za neke od njih iznevjerio bih sve svoje ljude";

"Činjenica je da smo uzeli glasove Josipoviću, no dio smo uzeli i Grabar Kitarović i Kujundžiću, no najviše Josipoviću.", dodao je Sinčić.

"Da je došlo do toga, radije bih uzrokovao ustavnu krizu, nego surađivao s HDZ-om. Bolje ustavna kriza, nego novi Ivo Sanader. Isto tako, članovi Živog zida ne podržavaju HDZ i SDP. Da bismo nekome pomogli, moramo se odreći takve politike", objasnio je.

Otkrio je kako bi na parlamentarnim izborima surađivao s MOST-om, Stipom Petrinom i ekipom iz Vrgorca. "Uglavnom mladi ljudima koji su uspjeli svrgnuti političke elite.", kaže i dodaje - "Ali, nikako s ORAH-om".

Kazao je kako je podatke o "pravim vlasnicima" Ine poslao svima, no još nema odjeka.

Komentirajući izjavu Milanke Opačić koja ga je prozvala "šarenom lažom" rekao je kako ima loše mišljenje o radu njezinog Ministarstva i njoj.

Napomenuo je da se protivi političkoj trgovini te da će novce koje je dobio od izbora, 250.000 kuna uložiti u kampanju za parlamentarne izbore te kroz udrugu dati ljudima kojima treba. "Novac treba maknuti iz politike jer će se inače korumpirati. Zato želim maknuti novac i iz Živog zida.", zaključio je.

Otkrio je i kako planira osnovati portal Stvarnost koji će biti orijentiran na društvene teme.

Pročitajte više