Facebook humanitarci u jubilarnoj 300. akciju pomažu Autonomnoj ženskoj kući

Foto: Facebook

GRUPA Facebook humanitarci organizirala je jubilarnu, 300. po redu akciju prikupljanja pomoći. Skupljaju se donacije za Autonomnu žensku kuću Zagreb u kojoj utočište pronalaze žene i djeca žrtve obiteljskog nasilja. Nana Schaps iz Facebook humanitaraca:

"Svaku jubilarnu akciju se radi na način da svi gradovi u kojima je grupa aktivna, a ima ih sedam, rade zajedno na toj akciji, ona bude veće i jača. Prva nam je bial 100. akcija u Vukovaru, 200. u Puli, a za ovu 300. smo odlučili da se radi u Zagrebu", rekla je Schaps.

Udarni dio akcije predviđen je za rujan, no potrepštine za Autonomnu kuću mogu se već i sad donirati. Prioritet su pelene, vlažne maramice te sve ostale higijenske potrepštine i kozmetika za bebe. Humanitarci kažu kako svatko može odvojiti koju kunu i kupiti poneku sitnicu. Nakon toga, potrebno je javiti se voditelju na Facebooku:

"Ima nas nekoliko voditelja, oni se javljaju onima koji na `zidu` grupe napišu da imaju neku donaciju. Za većinu gradova napravili smo i određena sabirna mjesta, ona postoje u Puli, Osijeku, Varaždinu i Zagrebu", rekla je Schaps.

U Zagrebu je sabirno mjesto lokal Šeširi i kape Cahun kod Dolca, a na sabirna mjesta pošiljke se mogu poslati i poštom. Facebook humanitarci ističu kako su upravo ova i slične akcije odličan način za iskorištavanej prednosti omiljene društvene mreže:

"Mislimo da smo stvarno taj Facebook za nešto korisno iskoristili. Naš osnivač nije ni sanjao da će se to tako jako razviti. On je to pokrenuo iz `štosa`, da vidi može li se Facebook okrenuti u nešto pozitivno. Ideja je potekla iz Pule, od gospodina Damira Bošnjaka", rekla je Schaps.

Ideja se pokazala odličnom, a da takva ispadne i 300. jubilarna akcija za Autonomu kuću važno je da nas se što više uključi.
 

Pročitajte više