Falsifikatori u borbi za Pantovčak

Fotomontaža: Index Foto: Facebook

"MOŽEMO li se dogovoriti za intervju?", pitali smo u srpnju ove godine raspitujući se za termine za razgovor s Kolindom Grabar Kitarović. Umjesto termina dobili smo odgovor da ne može davati izjave zbog njene funkcije u NATO-u. Bilo je to vrijeme kada je s tim izgovorom Grabar Kitarović izbjegavala reći bilo što o aferi Barbika, pitanju dvojezičnosti u Vukovaru te o ekonomskoj situaciji u zemlji.

Svjesno lagala zbog medijskih istupa

"Kandidat HDZ-a ne može komentirati političku situaciju u zemlji dok obnaša visoku dužnost u NATO-u", glasio je odgovor.  No, tada smo kontaktirali NATO i otkrili kako je riječ o laži. Iz središta NATO-a dobili smo službeni odgovor da je Grabar Kitarović dozvoljeno sudjelovanje u procesima u Hrvatskoj kao i javna politička rasprava o unutarnjim pitanjima. Jedino ograničenje je da to mora raditi u slobodno vrijeme. Ljetna kampanja Kolinde Grabar Kitarović tako se svela na njene fotografije s raznih posjeta unutar Hrvatske.

No, nije to bila jedina laž kandidatkinje HDZ-a Naime, Grabar Kitarović gradila je svoju političku poziciju i popularnost na izjavi kako se vraća u Hrvatsku i kako želi pomoći.

U političke laži uključila i vlastitu djecu


"Vraćam se zato što moja djeca, Kate i Luka, vole ovu zemlju. I ja više ne mogu gledati kako ova prekrasna zemlja s tolikim potencijalima tone", rekla je Kolinda Grabar Kitarović prije pet tjedana da bi pojasnila da njen mandat u NATO-u prestaje 1. listopada. Naravno to nije bila istina.

Mandat joj, naime i dalje traje, a i sama je sada priznala kako je na neplaćenom godišnjem odmoru.

Grabar Kitarović u svojoj prvoj izjavi i povratku kući prekršila je "prešutno pravilo" da se vlastitu djecu ne uključuje u političku kampanju. No, ako je to tada bilo slučajno, njena izjava od jučer nije.

Koja je prava Grabar Kitarović, a koji je pravi Josipović?

"Jedina sam kandidatkinja koja u ovu kampanju ulazi bez ikakvih osobnih primanja kao i bez zdravstvenog i mirovinskog osiguranja i bez staža,osim prava da djeca ne prekidaju školsku godinu u Belgiji.  Naime, odlučili smo djecu zaštititi od izlaganja medijskim pritiscima u kampanji jer su u osjetljivim godinama i imaju pravo na svoje djetinjstvo", rekla je Grabar Kitarović o svom angažmanu u NATO-u. 

Prije pet tjedana djeca su bila razlog povratka u Hrvatsku, a sada su djeca razlog da se taj povratak odgodi!?


No, ako se možemo zapitati koja je prava Grabar Kitarović, odnosno koja ne govori istinu, ta usporedba puno bolje stoji aktualnom predsjedniku Ivi Josipoviću.  Tako smo se prije samo tri dana zapitali koji je pravi Josipović, onaj koji "kritizira kapitalizam" i plaši investitore ili onaj koji ga hvali i osuđuje "atmosferu straha" za investotire.

Josipović falsificirao vlastitu biografiju

No, baš kao i Grabar Kitarović,. muljao i Josipović u vlastitoj kampanji 2009. godine. Sjetite se kako je Josipović falsificirao vlastitu biografiju skrivajući podatke koji bi mu mogli naštetiti na predsjedničkoj funkciji. Riječ je naravno o njegovoj ulozi u Hrvatskom društvu skladatelja.

Naravno to nije jedini krimen Josipovića koji je često mijenjao strane i mišljenja u ovisnosti od razvoja situacije ili što je puno gore u ovisnosti od sugovornika. Sjetimo se kako je Josipović prvobitno bio za famoznu ACTU, odnosno zakon koji bi pod izlikom borbe protiv piratstva namjeravao značajno ograničiti slobodu interneta. No, nakon negativne reakcije javnosti, Josipović je sve to pobio.   



Sjećate se gostovanja predsjednika Josipovića Nedjeljom u dva? Kada se branio od afere ZAMP, da bi se još više zapetljao u laži, što braneći Hrvatsko društvo skladatelja, što braneći svog partnera i prijatelja Marka Vojkovića?


Pravednosti se odriče, ali Ježićeva novca ne!


Je li Josipović lagao kada je govorio da će vratiti 200 tisuća kuna donacije Roberta Ježića? Ako pitate samog Josipovića onda će vam reći da nije jer je njemu novac dao "obični" Dioki, a ne  "Dioki Holding AG, Banhofstrasse 10, CH.63 Zug iz Švicarske" koji se spominje u pravomoćnoj presudi za Ježića. To što Udruga radnika i bivših radnika Diokija poziva Josipovića na pravednost, njega zapravo i ne zanima.

"S obzirom da ste u svojoj kampanji zagovarali novu pravednost, pojam toliko nepoznat na ovim prostorima, ovim putem od vas tražimo da postupite u skladu s vašom politikom  pravednosti i vratite tu donaciju na račun tvrtke DIOKI d.d., Zagreb koja se zbog mutnih radnji nalazi u stečajnom postupku iz kojeg će jedino radnici koji su gradili tu tvrtku ostati uskraćeni za pravednost koju tako gorljivo propovijedate", stoji u pismu radnika Diokija.

No Josipovića već odavno ne zanima nova pravednost nego drugi mandat.  Pardon!  "Druga republika". 

Pročitajte više