Fidel Castro se nakon 9 mjeseci pojavio u javnosti

Foto: Guliver Image / Getty Images

KUBANSKI revolucionarni vođa Fidel Castro (87) koji se 2006. povukao s vlasti, pojavio se u javnosti u srijedu prvi puta nakon devet mjeseci na otvaranju jedne galerije, izvijestili su u četvrtak kubanski mediji.

Castro je nazočio otvaranju umjetničke radionice Romeriloo slikara Kcho, prenosi službeni dnevni list Granma, dok je službena stranica Cubadebate objavila fotografiju Fidela Castra dok razgovara sa slikarom.

I televizijske vijesti sredinom dana prikazale su snimke bez tona Fidela Castra dok razgovara sa slikarom Alexisom Leyvaom, poznatim kao Kcho.

Kubanski mediji navode da se otvaranje galerije u četvrti Romerillo u blizini kuće bivšeg kubanskog predsjednika poklapa s 55. obljetnicom stupanja na vlast Fidela Castra 8. siječnja 1959.

Fidel je pogledao dvije izložbe, jednu slavnog kubanskog slikara Wilfreda Lama (1902.-1982.) i drugu Kchoa i pozdravio okupljene koji su ga ganuti pozdravili pljeskom.

Posljednji puta se Fidel Castro pojavio u javnosti u travnju 2013. na inauguraciji škole u svojoj četvrti u zapadnom dijelu grada.

Pročitajte više