Filmska potjera kod Našica: Ukradenim kamionom se zabio u kuću pa ukrao policijski auto

Foto: Hina

U NOĆI između subote i nedjelje došlo je do prometne nesreće u Donjoj Motičini, na cesti Orahovica - Našice.

Oko tri sata iza ponoći, vozač kamiona zahvatio je rubnjak pokraj ceste, "pregazio" prometno-svjetlosnu signalizaciju uz cestu, brzinomjer, rasvjetni stup i znatno oštetio pročelje kuće u Ulici Matije Gupca.

Glas Slavonije prenosi kako se radi o muškarcu iz Kunišanaca, koji je kamion ukrao u Orahovici, gdje je pohodio glazbeni festival u subotu.

Vozač je iz nesreće izašao neozlijeđen, a kad je na poprište nesreće stigla našička policija, vozač je iskoristio nered i nemir da "preuzme" parkirano vozilo policije i u njemu krene prema Našicama.

Uslijedila je prava filmska potjera za bjeguncem, nakon što su se policijske patrole iz Našica zaputile prema Donjoj Motičini kako bi zaustavile muškarca. Za vrijeme potjere, bjegunac se nije obazirao na upozorenja i signale policije. Sve je okončano njegovim uhićenjem kraj našičkog groblja, a potom je priveden u Policijsku postaju Našice na kriminalističku obradu, javlja Glas Slavonije.

"Probudio nas je jak udarac i suprug je podignuo roletu na prozoru. Još je gorjelo svjetlo u kabini kamiona. Suprug je uzeo bateriju i izišao van. Oko kamiona okupilo se već nekoliko susjeda, ali i vozača koji su zaustavili svoje aute na cesti i došli pogledati o čemu se radi. Među svim tim ljudima očito je bio i vozač krivac, ali nitko nije znao tko je on zapravo. Kada je došli dečki iz policije, oni su ostavili službeni automobil na cesti, da bi onda taj očito mirno odšetao iza mase, sjeo u policijski automobil i odvezao se prema Našicama" rekla je Jelka Glavaš, koja živi nasuprot mjestu gdje se kamion sletio s ceste, za Glas Slavonije.

Vlasnik prijevozničke tvrtke FRIBO izjavio je kako je "bio u svatovima i kako nitko od obitelji nije bio kod kuće" u vrijeme krađe kamiona te da je "kamion bio parkiran u dvorištu", a da su "ključevi bili na stepenicama kamiona".

"Bio sam jako uzrujan kada sam čuo da mi je netko odvezao kamion iz dvorišta", rekao je Bošnjak za Glas Slavonije.

Pročitajte više