Formiran specijalni tim za lociranje i hapšenje Darka Šarića

Foto: Press

BEOGRADSKA policija formirala je specijalni tim čija je zadaća locirati i uhapsiti odbjeglog narko-bossa Darka Šarića, neslužbeno doznaje B92.

Prema informacijama iz srpskih medija, Šarić je nedavno viđen u Španjolskoj i Švicarskoj. Nakon toga u medije je plasirana informacija da je odbjegli kriminalac lociran i da je njegovo uhićenje samo pitanje vremena.

No, pokazalo se da se radi samo o "patki". Protiv Šarića već je u odsustvu pokrenut proces, a sudi mu se zajedno s Rodoljubom Radulovićem zvanim Miša Banana. Postoje i špekulacije da je srpsko pravosuđe spremno pregovarati sa Šarićem, te mu čak i ponuditi status zaštićenog svjedoka.

Nije, međutim, jasno je li uopće moguće da Šarić postane zaštićeni svjedok, s obzirom na težinu kaznenih djela koja mu se stavljaju na teret.

Nekoliko izvora potvrdilo je da se traži način za otvaranje komunikacije sa Šarićem ili eventualnim posrednicima. Njegova predaja bi, kako javlja B92, bila značajna jer bi se na taj način dobili odgovori na pitanja tko je iz državnog vrha stajao iza njega, s obzirom da se smatra kako mnoge Šarićeve aktivnosti ne bi bile moguće bez podrške vladajućih političara.

Pročitajte više