Fra Zvjezdan Linić teško bolestan: Dijagnosticiran mu neoperabilni tumor mozga

Foto: Facebook/Kuća susreta Tabor

POZNATI karizmatik, fra Zvjezdan Linić, teško je bolestan. Nakon što je početkom ožujka potvrđena vijest kako pater Linić ima cistu na mozgu i mora na operaciju, ispostavilo se kako je riječ o tumoru koji nije operabilan. Pušten je iz bolnice, a preporučeno mu je liječenje radio terapijom i kemoterapijom. Potvrđeno je to sinoć iz Kuće susreta Tabor.

"Dragi prijatelji, svi koji brinete i pitate za stanje patera Zvjezdana, koji molite i koji ga volite:
 
Mišljenje prof. Rotima, koji je brinuo ovih zadnjih dana o paterovom stanju, je da tumor koji je nađen nije operabilan te je preporučio liječenje radio terapijom i kemoterapijom. Pater je danas izašao iz bolnice i vratio se u svoj Tabor.
 
Pater je iskreno i duboko dirnut svim vašim porukama ljubavi i svim molitvama. Molimo za razumijevanje jer pater ne stigne odgovoriti na sve poruke i mail-ove koje šaljete. Želi da znate da ih sve čita, pohranjuje u srce pa evo i ovim putem zahvaljuje na njima.

Prema preporuci prof. Rotima, pater mora trenutno smanjiti sve svoje obaveze i nije baš dostupan za osobne razgovore i ispovijedi. Toliko nam je svoje ljubavi, molitve, razumijevanja i strpljivosti darovao te vjerujemo da mu sad možemo svi skupa uzvratiti na isti način...

Pokušat ćemo vam s vremena na vrijeme pisati o stanju našeg patera i o nekim njegovim mogućim aktivnostima, a koje će biti usklađene sa preporukama liječnika. Završavamo ovo malo obraćanje paterovim zahvalama za sve dobro koje mu u ovoj situaciji darujete svojim molitvama", objavljeno je na službenoj Facebook stranici Kuće susreta Tabor.


Prvo mislili da je cista, najavili operaciju


O fra Linićevom lošem zdravstvenom stanju prve su vijesti stigle početkom ožujka, kad je poznati karizmatik završio u bolnici.

"Dragi prijatelji Kuće susreta Tabor i dragi prijatelji patera Zvjezdana Linića, pater je zadržan u bolnici na pretragama te prema preporuci liječnika treba uzeti nekoliko dana odmora od predviđenih obaveza. Pozivamo sve vas, drage prijatelje patera Zvjezdana, da u svoje molitve uključite njegov što brži oporavak. Pater poručuje da vas sve voli, pozdravlja i blagoslivlja te zahvaljuje na ljubavi i molitvama!", izvijestili su iz Kuće susreta Tabor 6. ožujka.

Dan kasnije, 7. ožujka, objavljeno je: "Dragi prijatelji, jučerašnje pretrage u bolnici su pokazale da pater Zvjezdan ima cistu na mozgu koja se mora odstraniti. Pater je sad dobro i čeka operaciju koja će biti vjerojatno sljedeći tjedan, ali ne znamo točno kada. Pater zahvaljuje na svim porukama, mailovima, pozivima (na koje trenutno ne stigne odgovoriti te moli za razumijevanje), a najviše zahvaljuje na molitvama. Sve vas radosno pozdravlja i blagoslivlja".

Pročitajte više