GPP će ipak besplatno voziti čepinske učenike u školu

JUČERAŠNJA situacija s blokiranjem GPP-ovih autobusa u Čepinu razriješena je na inicijativu osječko-baranjskog župana Vladimira Šišljagića. Prosvjeda danas nije bilo.

Šišljagić je inzistirao na sastanku Nadzornog odbora GPP-a koji je donio Odluku o trenutačnoj provedbi sufinanciranja međumjesnog javnog prijevoza na GPP-ovim autobusnim linijama za sve redovite učenike srednjih škola.

"Nije bilo nikakvog razloga da GPP naplaćuje ono što je odlukom Vlade doneseno i učenici su s pravom prosvjedovali. GPP će vratiti novac svima koji su za rujan i listopad platili punu cijenu" kazao je župan koji je od članova Nadzornog odbora GPP-a zatražio i pokretanje postupka preispitivanja odgovornosti Uprave društva zbog nastale situacije.

"Ministarstvo nema dovoljno novca za subvencije"

"Zbog čega se dogodila ovakva situacija samo kod GPP-a, dok ostali prijevoznici nisu naplaćivali ovih 75 posto koje je zajamčeno od Vlade RH, odnosno pet posto što je jamčila Osječko-baranjska županija?" pita se Šišljagić, a odgovara direktor Gradskog prijevoza putnika Igor Medić.

"Prema mojim spoznajama, ministarstvo znanosti nema dovoljno novca da plati subvencije učeničkih karata. Mi sada podvlačimo crtu. Direktor prije mene je završio u zatvoru. Ja to ne želim. Ja radim po ugovoru, radim kao trgovačko društvo s dokumentima koji imaju nekakvu pravnu valjanost", poručuje Medić.

U svakom slučaju, učenici koji su platili punu cijenu karte dobit će povrat novca uz predočenje pravovaljane potvrde, od sutra, 3. listopada na prodajnom mjestu GPP-a u Osijeku na adresi Cara Hadrijana 1. Učenici će se do kraja idućeg tjedna voziti besplatno, a do tada će, nadaju se u Osijeku, ministarstvo potpisati potrebne ugovore.

Pročitajte više