Gabrić Milanoviću: Zbog poplava smijenite Jakovinu i Vrdoljaka

Foto: Hina

"GOSPODINE Milanoviću, cijenimo to što ste najavili istragu da bi se utvrdilo kako je moguće da nasip u Rajevom selu, izgrađen prije samo četiri godine, popusti pod vodenom bujicom, ali smatramo da odgovornost kod drugih možete tražiti tek kad je i sami pokažete. Minimum objektivne političke odgovornosti u ovoj teškoj situaciji bio bi da od svojih ministara poljoprivrede i gospodarstva te čelnika Hrvatskih voda zahtijevate trenutačne ostavke! Taj bi vam politički potez dao kredibilitet i građanima pokazao da ustinu stojite iza svojih riječi da se vi, vaša stranka, koalicija i vlada razlikujete od prethodnika“, poručio je iz Dubrovnika Nikica Gabrić Milanoviću.

I sadašnja i bivša vlada mogle su i morale poduzimati preventivne korake kojima bi se, ako ne spriječila, a onda umanjila strahota koju danas proživljavaju hrvatski građani. Mogli su, kaže Gabrić, organizirati javne radove u koje bi se s vaučerima uključili nezaposleni građani, redovni ročnici, volonteri, ali i zatvorenici, čiji boravak iza rešetaka ionako plaćaju hrvatski porezni obveznici.

"Nažalost ni ova ni prošla vlada ne vode politiku prevencije, nego pokušavaju  ugasiti požar kad to više nije moguće. Ostavka vaših ministara i čelnika Hrvatskih voda bila bi hvale vrijedan moralni čin. Umjesto toga, nažalost, i vi i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko bacate stradalim ljudima, koje je poplava prognala iz njihovih domova, prašinu u oči i pokušavate na njihovoj nesreći prikupiti političke bodove najavama da zaustavljate izborne aktivnosti, iako u njima niste ni sudjelovali. Naprotiv, SDP i HDZ nisu omogućili da se kampanja za europske izbore vodi korektno i pošteno. Za SDP i HDZ ona nije postojala, a sad obje stranke zaustavljaju nešto što za njih ne postoji. Najavom da će Kukuriku koalicija i HDZ uplatiti novac namijenjen kampanji za pomoć stradalima proziran je pokušaj ostvarivanja političkog profita", poručuje Gabrić čelnicima najvećih stranaka.

Pročitajte više