General Lovrić: Vojska je spremna pomoći u izbjegličkoj krizi

Foto: FAH

NAČELNIK Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske general Drago Lovrić u petak je potvrdio da je o angažiranju pripadnika Hrvatske vojske u aktualnoj izbjegličkoj krizi razgovarao s predsjednicom Republike i vrhovnom zapovjednicom OS RH Kolindom Grabar Kitarović i izrazio je spremnost vojske za uključivanje u pomoć.

"Predsjednica Republike Hrvatske je razgovarala sa mnom i mi sukladno članku 64. Zakona o obrani možemo pomagati u smislu humanitarnog djelovanja drugim civilnim institucijama. Oružane snage Republike Hrvatske su sposobne i spremne pomoći drugim institucijama civilnog društva u takvim zadaćama i aktivnostima po pitanju logističkog osiguranja i potpore", rekao je general Lovrić novinarima u Splitu.

Zamoljen za komentar zahtjeva predsjednice Grabar Kitarović za višim stupnjem pripravnosti vojske radi zaštite državne granice od ilegalnih migranata, general Lovrić je kazao kako je vojska spremna pomoći u takvim zadaćama.

General Lovrić je u petak u svojstvu izaslanika predsjednice Republike i Vrhovne zapovjednice OS RH Kolinde Grabar Kitarović nazočio u vojnoj luci Lori svečanom obilježavanju 24. obljetnice osnutka Hrvatske ratne mornarice (HRM).

Pročitajte više