General franjevaca: Mediji moraju biti oruđe nove evangelizacije

SVA javna glasila moraju biti oruđe nove evangelizacije! U razgovoru za Radio Vatikan ispred sinode to je naglasio general franjevaca konventualaca Marco Tasca naglašavajući da internet, televizija i radio moraju biti prijenosnici evanđelja.

"Potrebno je da medijski djelatnici imaju jasan kršćanski identitet", naglasio je Tasca general franjevaca konventualaca, govoreći za Radio Vatikan. Tasca kaže kako mediji moraju imati "jasan kršćanski, katolički identitet za naviještanje evanđelja".

Kako je naglasio mediji omogućuju približavanje svima, svima koji slušaju radio, gledaju televiziju, posjeduju smartphone i druga sredstva jer "sva su sredstva dobra".

"Na upit po čemu se razlikuje kršćanski novinar od običnog, rekao je da je razlika u tome što kršćanina nosi ljubav prema Kristu i njegovu kraljevstvu, uvjerenje da ima priopćiti lijepu vijest, lijepu za ljude, za puninu ostvarena, sretna života, za koji netko može tvrditi: Lijep je moj život. Sretan sam što mogu živjeti s Gospodinom Isusom, što mogu živjeti po evanđelju" ustvrdio je general konventualaca prenosi IKA.

Prema njegovu tumačenju kršćanski novinari ne bi smjeli oponašati način na koji se priopćava u svjetovnim medijima, a katolički mediji moraju biti pozorni za potrebe osobe i njezina dostojanstva.

Pročitajte više