Generalski Stol zavijen u crno: Preminula osmogodišnja djevojčica nakon ranjavanja vatrenim oružjem

Foto: Robert Fajt (Cropix)
 
"DOŠLO je do ranjavanja osmogodišnjeg djeteta iz vatrenog oružja, a dijete je na putu do bolnice preminulo" obavijestila je jutros karlovačka policija opisujući događaje koji su dogodili jučer kasno popodne u Generalskom stolu.
 
Iz policije o ovom događaju ne žele davati previše detalja, no prema neslužbenim informacijama riječ je o ubojstvu iz nehaja odnosno o nesretnom slučaju. Navodno je otac djevojčice lovac, no još uvijek nije poznato koje je orućje uzrokovalo tragediju. Susjedi kažu kako da nikada nisu vidjeli da ide u lov. Kako se neslužbeno doznaje, do nesreće je došlo jer su se djeca u krugu gospodarske zgrade igrala vatrenim oružjem koje je slučajno opalilo i pogodilo djevojčicu.
 
"Kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja okolnosti nastanka ovog događaja i dalje traje", kažu na kraju iz policije. 
 
"O obitelji nesretne djevojčice svi govore samo dobro, opisujući ih kao vrijedne i mirne. Djevojčica je bila jedno od troje djece te obitelji koja uz nju, ima i sina i još jednu kćer. Pohađala je treći razred", objavila je Radio Mrežnica dodajući da se sve dogodilo oko 14 sati, u staroj obiteljskoj kući.
 
Opačić: Doista ne znam čemu oružje u kući, svi su naoružani do zuba
 
Ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić izrazila je žaljenje zbog tragedije koja se dogodila u Generalskom Stolu gdje je od posljedica ranjavanja iz vatrenog oružja preminula osmogodišnja djevojčica...
 
''Doista ne znam čemu oružje u kući, svi su naoružani do zuba. Ja mogu samo pozvati roditelje da maknu oružje iz kuće jer djeca nisu svjesna da to nije igračka i da to može završiti kobno po bilo koga. Jedino što možemo apelirati na roditelje da maknu oružje iz kuće ili da provedemo akciju oduzimanja oružja, ali definitvno je riječ o roditeljskoj odgovornosti'', rekla je Opačić.

 

Pročitajte više