Gledala kako joj vlak ubija dečka: "U sekundi mi je nestao ispred očiju"

Foto: Arhiva

NALET vlaka u četvrtak oko 20:25 sati usmrtio je 36-godišnjeg Marijana Jukića. Poginuo je dok je tražio golubove, neslužbeno doznaje Glas Slavonije.

Policija je potvrdila da je 36-godišnjak stradao 200 metara od Centralnog groblja u Vinkovačkoj ulici. Stajao je na željezničkoj pruzi kada je na njega naletio vlak koji vozi na relaciji Osijek - Vinkovci i na mjestu ga usmrtio.

U trenutku nesreće s njim je, u nedaleko parkiranom automobilu bila njegova djevojka Lidija M., koja je novinarki Glasa Slavonije kroz suze prepričala što se dogodilo.

"U sekundi mi je nestao ispred očiju. Prijatelj ga je zamolio da nađe golubove koji mu smetaju. Još sam ga molila da to ne radi. Izašao je iz automobila i popeo se na prugu svijetleći baterijom. U tom trenutku odjednom sam ugledala svjetla vlaka. Vidjela sam da se Marijan u posljednjem trenutku okrenuo prema vlaku", kaže Lidija.

Ponadala je da se Marijan bacio s pruge na drugu stranu, da je uspio izbjeći nalet vlaka. No, kada je vidjela da vlak staje, shvatila je što se dogodilo.

"Planirao je odvesti me na rođendansku večeru. Danas (subota, op.a.) mu je rođendan. Planirao je naše zajedničko Valentinovo...", kroz suze je rekla Lidija.

Pročitajte više