Glogoški: Sada spavam u Sheratonu

Foto: FAH

ĐURO GLOGOŠKI, Josip Klemm i Dražimir Jukić danas su sudjelovali na tribini u Glazbenoj školi u Požegi, na kojoj su istaknuli kako šatoraši neće odustati od zahtjeva koje su postavili na početku prosvjeda, javlja 034portal.

"Ovo je 32. tribina na kojoj ukazujemo na probleme hrvatskih branitelja. Tražimo objedinjavanje svih braniteljskih prava u jednom zakonu koji treba postati ustavni. Predrag Matić, njegova zamjenica i pomoćnik nisu zaštitili hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji kao ni dignitet Domovinskog rata. Činjenica je da od prvog dana govorimo istinu. Vlada iz dana u dan donosi uredbe kako bi se prava hrvatskih branitelja izjednačila s onima koji su sudjelovali u agresiji na Hrvatsku", rekao je Glogoški.

Glogoški je istaknuo kako su šatoraši u Savskoj spremni prosvjedovati do ispunjenja zahtjeva, pa čak i ako to potraje i do nakon izbora.

Nađ ponudila da spavam u hotelu, pa sam prihvatio

"Svakodnevno je u šatoru 150 do 200 branitelja i prosvjedovat ćemo dok god bude trebalo, neovisno o tome koja je politička opcija na vlasti jer sve je počelo još 2001. godine donošenjem zakona o pravima branitelja i od tada je dolazilo do smanjivanja prava branitelja. Zato i tražimo ustavni zakon o našim pravima ", dodao je.

Na novinarsko pitanje o tome gdje sada spava, s obzirom na to da je iselio iz kuće u Zaprešiću, Glogoški odgovara: "U hotelu Sheraton. Gospođa Vesna Nađ, zamjenica ministra branitelja, je u samom početku ponudila 100-postotnim invalidima prve skupine da odu u hotel spavati i ja sam to sad prihvatio", zaključio je.

Podsjetimo, Đuro Glogoški bio je prisiljen napustiti državnu kuću u Zaprešiću u kojoj je protupravno boravio 5 mjeseci nakon što je to Index razotkrio, a nakon čega je uslijedila i intervencija Ministarstva branitelja i ministra Predraga Matića.

> VIDEO Šator je predstava, Glogoški spava u kući u Zaprešiću

Pročitajte više