Glup, gluplji: HDZ je matematiku učio kod Grčića

Foto: Hina, Index

NAKON što se u jučerašnjoj emisiji Otvoreno potpredsjednik Vlade Branko Grčić osramotio jer očito ne zna izračunati koliko bi smanjenje poreza na dodanu vrijednost za 2 postotna boda smanjilo prihod proračuna, danas mu se u blamaži pridružio i HDZ.

HDZ je u današnjem priopćenju optužio gospodarskog stratega SDP-a i potpredsjednika Vlade Branka Grčića za nestručnost i nekompetentnost, no iz teksta se vidi da ni njima matematika nije jača strana.

"U jučerašnjem TV nastupu Branka Grčića svjedočili smo rijetko viđenoj nestručnosti i nekompetentnosti. Gospodarski strateg SDP-a i potpredsjednik Kukuriku Vlade na odlasku u nekoliko navrata nije znao koliko iznosi 2 posto od ukupnog godišnjeg PDV-a", navodi HDZ u priopćenju.

No, HDZ je u priopćenju napravio je sličnu pogrešku kao i Grčić. Naime, ne radi se postotku ukupnog iznosa godišnjeg PDV-a (od 2 posto), već se u emisiji radilo o smanjenju stope PDV-a za 2 postotna boda - ako se PDV smanjuje s 25 na 23 posto.

HDZ je danas za 14.15 sati najavio konferenciju za novinare, na kojoj će se govoriti o Grčićevoj pogrešci, a nadamo se da će do tada - imaju još pola sata - savladati tajne postotnog računa.

Pročitajte više