Godinu dana Kukuriku vlade: Rejting SDP-a nikad nije bio manji

Foto: Goran Mehkek / Cropix

REJTING SDP-a odavno nije bio niži. Prema CRO Demoskopu, istraživanju koje provodi Promocija Plus, najveća stranka vladajuće koalicije početkom ovog mjeseca bilježi potporu 26,5 posto birača.

Istraživanje je provedeno na uzorku od 1300 ispitanika, a rezultate je u svom Dnevniku objavio HTV.

Ispada da je rejting SDP-a s obzirom na početak studenog pao za 0,8 posto. Radi se o najmanjem rejtingu SDP-a u ovom mandatu Vlade. Prije godinu dana SDP je bilježio potporu 34 posto birača.

Ništa bolje, međutim, ne stoji ni oporbeni HDZ. Stranku Tomislava Karamarka podržava tek 19,2 posto birača. Hrvatski laburisti nastavljaju rasti i trenutno su treća najpopularnija stranka u državi, a slijedi HNS koji je drastično izgubio na popularnosti, prvenstveno zbog omraženosti svog predsjednika Radimira Čačića.

Vlada Zorana Milanovića u prosincu je dobila prosječnu ocjenu 2,45. Politiku ove vlade u potpunosti podržava 11,3 posto građana, dok joj se protivi 28,6 posto ispitanika.

Najpopularniji političar u državi i dalje je Ivo Josipović, kojeg podržava 38 posto građana. Na drugom mjestu je Dragutin Lesar, predsjednik sve popularnijih Hrvatskih laburista. Premijer Zoran Milanović je treći, a Tomislav Karamarko peti, s podrškom tek 3,3 posto birača.

Pročitajte više