Google Maps sakrio stan kopilota ubojice Andreasa Lubitza

Screenshot: Google Maps/Street View

GOOGLE Maps zamutio je do neprepoznatljivosti sliku doma Andreasa Lubitza, kopilota ubojice koji je 149 ljudi na letu Germanwingsa zabio u francuske Alpe, javlja Telegraph.

Mediji su objavili lokaciju stana kopilota, na kojoj je on navodno živio sa svojom djevojkom u Düsseldorfu, ali ako pokušate potražiti adresu putem Google Maps Street Viewa naići ćete na pikselizirani kvadrat umjesto zgrade.

Google još nije objavio priopćenje vezano uz potez.

Njemački zakoni o privatnosti među najstrožima na svijetu

Njemački zakoni o privatnosti među najrigoroznijima su u svijetu, a Lufthansa je to iskoristila i kako bi se opravdala u slučaju Lubitza. Iz kompanije su poručili kako upravo zbog strogih zakona o privatnosti nisu mogli znati detalje Lubitzovog zdravstvenog stanja.

U 2010. godini Nijemci su dobili priliku isključivanja svojih domova iz pregleda Google Mapsa, a samo je 3 posto njih i iskoristilo tu mogućnost.

Google Maps je i ranije znao zamutiti slike određenih lokacija na zahtjeve vlada.

Lubitza opsjedale suicidalne misli

Kopilot Lubitz, koji se zatvorio u kokpit zrakoplova i namjerno ga srušio u francuskim Alpama, imao je suicidalne misli, izjavili su jučer članovi tužiteljstva koje sudjeluje u istrazi nesreće. Medicinska dokumentacija pokazala je da je nekad bio liječen od psihičkih problema povezanih sa željom da si oduzme život.

Ipak, tužitelj iz Düsseldorfa Christoph Kumpa rekao je da i dalje ne znaju Lubitzov motiv za rušenje zrakoplova i ubojstvo drugih ljudi. Dodao je da nije pronađeno oproštajno pismo ili dokument kojim bi se pokazalo kako je u vrijeme rušenja zrakoplova imao namjeru počiniti samoubojstvo.

> Pronađeni dijelovi tijela kopilota koji je ubio sebe i 149 ljudi

Francuski istražitelji zrakoplovnih nesreća potvrdili su da su pronašli dijelove tijela za koje vjeruju da su pripadali kopilotu Andreasu Lubitzu, koji je prouzročio tragičnu nesreću u francuskim Alpama. Zbog siline udara  sve dijelove tijela moraju identificirati uz pomoć DNK analize.

Pročitajte više