Goran Obradović Pišta uhićen zbog prijetnji osnivaču Indexa, Matiji Babiću

GORAN OBRADOVIĆ zvani Pišta uhićen je zbog prijetnji osnivaču portala Index.hr Matiji Babiću, piše Novi list dodajući da su djelatnici Policijske uprava u Zagrebu po nalogu suda već nekoliko dana tragali za Pištom.

Obradović se, prema informacijama Novog lista, posljednjih dana nije skrivao, već je boravio u Zagrebu, a nakon što je doznao da ga pravosudna tijela traže u pratnji svog odvjetnika Gordana Pregleja odlučio se odazvati na razgovor s tužiteljstvom.

"Neposredno pred taj razgovor, na ulazu u zgradu Obradović je uhićen. Budući da mu je ranijom sudskom odlukom određen istražni zatvor još nije uspio dati svoj iskaz o optužbama što su mu stavljene na teret", rekao je  odvjetnik Preglej za Novi list.

Protiv Obradovića pokrenut je postupak jer je u noćnom klubu Mansion zajedno s drugoosumnjičenim Stjepanom Meštrovićem zvanim Šrek prijetio Babiću. Dvojac je prijetio "kako će Babiću polomiti ruke i noge" te ga "raskomadati ako slučaj prijavi policiji", a vezano uz izvjesni tekst koji je bio objavljen na Indexu.

Kriminalac s moćnim zaštitnicima

O Obradoviću se već duže vrijeme piše kao pripadniku zagrebačkog krim-miljea, a u fokus javnosti došao je kao vlasnik narodnjačkog kluba Ludnica. Zbog pucnjave ispred tog kluba Obradović je  uhićen 2006. godine. Prilikom uhićenja kod njega je pronađen pištolj s metkom u cijevi, a s obzirom da je pištolj posjedovao nelegalno bio je kažnjen s novčanom kaznom u visini 9700 kuna.

Nakon toga, kako se pisalo, policija je u njegovu stanu pronašla i skladište odjeće sumnjiva podrijetla. Do tog uhićenja Pišta je bio prijavljivan zbog osam kažnjivih djela, među kojima su silovanje, utaja, krađa i prijetnja.

Tijekom 2008. godine, Pišta je saslušan kao svjedok na suđenju Nenadu Filipoviću i ostalim optuženicima u slučaju krvave pljačke Fine iz 2005. godine kada su ubijena dva zaštitara. Teretio ga je iskaz jednog od zaštićenih svjedoka koji je tvrdio da je Pišta, u vrijeme pljačke poslovnice Fine u Zvonimirovoj ulici, bio u blizini te "čuvao stražu". No, Pišta je svjedočio kako ne poznaje ni jednog od osumnjičenih.

Obradović nije završio u zatvoru niti 2009. godine, kada je za kazneno djelo prijetnje smrću dobio samo uvjetnu kaznu.

Obradović je bio poznat po praksi direktnog ulaska u općinsko Državno odvjetništvo, čime je izbjegavao uhićenje, a koje ga je redovito puštalo da se brani sa slobode bez dana provedenog u pritvoru. U tom planu ovaj put ga je osujetila policija, koja ga je uhitila pri pokušaju ulaska u zgradu Odvjetništva.

Pišta je do danas slobodno šetao Zagrebom, što je ostavljalo mjesto sumnji da uživa snažnu zaštitu u pravosudnim tijelima.

Pročitajte više