Gospić ulaže 12 milijuna kuna u izgradnju 30 stanova iz POS-a

Foto: Hina

U GOSPIĆU je u utorak položen temeljni kamen za višestambenu građevinu iz programa Poticane stanogradnje (POS) na lokaciji Pazariška ulica, gdje je nekad bila vojarna, u čiju se gradnju ulaže 12 milijuna kuna.

Riječ je o 30 stanova iz POS-a, a polaganju temeljnog kamena bili su nazočni ministrica graditeljstva i prostornog uređena Anka Mrak Taritaš te čelnici Grada Gospića i Ličko-senjske županije

Grad Gospić osigurao je lokaciju i potrebnu infrastrukturu, sve dozvole izdane su u gotovo rekordnom roku, a završetak radova predviđa se za srpanj 2016. godine.

Ministrica Mrak Taritaš istaknula je zadovoljstvo činjenicom što se u gradu Gospiću gradi već treća zgrada iz programa POS-a čime se rješavaju aktualni problemi stambenog zbrinjavanja.

"Zadovoljna sam također što se ponovno u cijeloj zemlji povećao interes za izgradnju stanova POS-a", dodala je.

Na pitanje kako se u Lici ostvaruje program legalizacije objekata ministrica je rekla da je Ličko-senjska županija pri samom dnu.

"Pretpostavljam da stručne službe nisu na vrijeme bile ekipirane. Taj se posao mora ubrzati pa je dio predmeta predat na rješavanje Agenciji u Zagreb", naglasila je ministrica Mrak Taritaš.

Pročitajte više