Gotovina počasni građanin Dubrovnika, nadbiskupu Puljiću nagrada za životno djelo

Foto: Duje Klarić/Cropix

DUBROVNIK se priprema za Festu sv. Vlaha. Na svečanoj sjednici Grada Dubrovnika dodijeljene su nagrade ovogodišnjim laureatima. General Ante Gotovina proglašen je počasnim građaninom Dubrovnika. Nagradu nije osobno preuzeo već je zahvalio pismom.

"Zahvaljujem na časti koju ste mi iskazali, na časti imenovanjem počasnim građaninom Dubrovnika, južnog bedema naše Domovine. Kako nisam u mogućnosti nazočiti Festi svetoga Vlaha, radujem se skoroj prigodi i posjeti Gradu Dubrovniku, kada bih mogao preuzeti nagradu koju ste mi dodijelili" - napisao je Gotovina.

Nagradu za životno djelo dobio je nadbiskup zadarski msgr. Želimir Puljić. "Dubrovnik i Vlaho nerazdvojivi su, kako u danima mira tako i danima trešnje rata. Jer kamo god kreneš vidjet ćeš ovog simpatičnog starca kako se šeće, gleda, promatra i sluša. I premda na kuli i vratima od grada, u sto obličja sveti Vlaho vlada, on nije klerikalizirao, a još manje indoktrinirao život Dubrovnika", naglasio je Puljić.


Otvaranje Feste počinje u 15.30, kada će ispred crkve sv.Vlaha tradicionalno biti podignuti svečani barjak na Orlandov stup, a biskup dubrovački Mate Uzinić pustit će golubice.
 

Pročitajte više