Grabar Kitarović odgovorila na Milanovićev poziv: Nemam namjeru samo sjediti na sjednici

Foto: FAH

NAKON četverodnevnog čekanja, premijer Milanović danas je na 206. sjednici Vlade pozvao Kolindu grabar Kitarović da prisustvuje sjednicama, nudeći joj i sve Vladine resurse kako bi joj se olakšala selidba s Pantovčaka u Visoku.

"Novoj predsjednici želimo dobrodošlicu. S njom ćemo surađivati u okviru zakona kao i s dosadašnjim predsjednikom", poručio je sa sjednice Milanović te pozvao "novu predsjednicu" da svaki četvrtak, nakon inauguracije, odvoje koliko god treba vremena za razgovor kako bi predsjednica dobila informacije o tome što radi njegova Vlada, što je radila proteklih godina i što će raditi sljedećih godina.

"Također, informirat ćemo je i po čemu smatramo da je ova vlada dobra i zašto je bolja od prethodne", dodao je jutros, a osvrnuo se i na njezinu želju da se preseli u rezidenciju u Visoku ulicu.

"Toj želji mi teško možemo ne udovoljiti. Što se nas tiče, ta selidba može započeti odmah nakon inauguracije. Ako je to u duhu štednje još bolje", zaključio je svoj osvrt Milanović.

Grabar Kitarović: Nije mi jasno što je Milanović mislio

"Moram razgovarati s gospodinom Milanovićem, što je točno mislio pod time, jer mi nije namjera samo sjediti na sjednici, nego i govoriti", reagirala je na Milanovićev poziv novoizabrana predsjednica, prenosi Nova TV.

"Držim da moramo sazvati tu tematsku sjednicu Vlade koja će govoriti specifično o gospodarstvu i socijalnom stanju u Hrvatskoj", ustrajala je u svome predizbornom zahtjevu.

Pročitajte više